marți, iunie 6, 2023

Când renunțăm la mască? Premierul Florin Cîțu a spus că vom ajunge acolo, însă nu de la 1 iunie, așa cum spera toată lumea, ci după ce va fi vaccinată mare parte din populație. 

”La 1 iunie e cam devreme să renunţăm la mască, sunt doar 35% dintre persoane. Dacă aveam această ţintă de 35%… Nu, trebuie să ne gândim la a renunţa la mscă după ce avem acea ţintă de 10 milioane de cetăţeni vaccinaţi. Până atunci nu are sens să discutăm despre aşa ceva. Deci, revenirea la normalitate nu se poate face fără vaccinare! Este singura soluție. Am fost închiși anul trecut, două luni de zile, și nu am revenit la normalitate. Deci nu aceasta este soluția. Soluția este să ne vaccinăm,” a declarat Cîțu, în cadrul unei conferințe, la Palatul Victoria.

Te-ar mai interesa: Predicție înfricoșătoare. Baba Vanga: Anul în care...

Premierul a mai spus că astăzi a avut loc şedinţa Comitetului interministerial pentru revenirea României la normalitate de la 1 iunie, e de fapt primul pas.

”O ședință pe care eu o aștept de un an de zile, pentru că în momentul în care am intrat în starea de urgență anul trecut, era complicat să vedem acest scenariu: cum vom reveni la normalitate. Și astăzi putem să vedem cum vom reveni la normalitate. De aceea avem acest comitet interministerial, care să pregătească prima bornă, prima parte – 1 iunie.

Ce se întâmplă de la 1 iunie

1 iunie nu înseamnă că revenim cu totul la normalitate, dar înseamnă un prim pas, un pas important, a mai precizat premierul. ”Am spus că atunci putem să facem acest lucru dacă avem aproape 35% din populația care trebuie să fie vaccinată vaccinată. Deci depinde de noi, așa cum a depins și până acum, şi acum depinde de noi să revenim la normalitate,” a completat Cîțu.

Te-ar mai interesa: Superalimentul care ajută la curățarea ficatului ș...

A fost o ședință în care s-a aprobat regulamentul, o şedinţă în care premierul le-a spus colegilor săi cum crede că ar trebui să lucreze, fiecare minister va veni în comitet cu propuneri pe care le discută întâi cu sectoarele pe care le are în subordine.

Sunt toate ministerele pentru că toate ministerele au avut tot felul de măsuri anul acesta, care au afectat activitatea sectoarelor pe care le monitorizează, le administrează.

Te-ar mai interesa: Medic: ‘Motivul sumbru pentru care nu trebui...

”Le-am spus colegilor mei că săptămânal este în regulament să se întâlnească, dar pot avea ședinţe extraordinare oricând și îi încurajez să se întâlnească oricând, ca să putem să avem pe masă cât mai repede soluții, pe care să le prezentăm public, pentru ca apoi să ne putem pregăti pentru această revenire la normalitate, prima fază a revenirii la normalitate de la 1 iunie. Şi știu că o spun de foarte multe ori, dar depinde doar de noi. O campanie de vaccinare de succes aduce și normalitatea în România. Acestea au fost discutate astăzi în această ședință. Câte o întrebare, dacă se poate,” a mai spus premierul.

Te-ar mai interesa: De ce apare constipația și care sunt cele mai bune...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private