duminică, noiembrie 27, 2022

Marcel Ciolacu a dat vestea așteptată de milioane de români: Cresc pensiile! Iată care este procentul și de când vor crește pensiile românilor.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a vorbit în cadrul podcastului EVZ Capital, România lui Cristache, despre majorarea pensiilor din România, dar și despre modul în care pensionarii români pot face față creșterii prețurilor la nivel național, scrie evz.ro.

Te-ar mai interesa: Pericolul ascuns din pliculețele de ceai. Sigur NU...

Liderul PSD a anunțat exact cum se majorează pensiile în România și i-a asigurat pe pensionari că 2023 va veni cu o creștere a punctului de pensii.

Sub nivelul inflației

Această creștere ar fi în jurul procentului de 10%, adică sub nivelul inflației. Președintele celui mai mare partid din țară a mai spus că s-au identificat sursele de finanțare care să susțină această majorare.

„Trebuie mărite și pensiile și salariul minim, de la 1 ianuarie. Trebuie să găsești un echilibru macroeconomic. Eu cred că vom găsi soluțiile cele mai bune fără să intrăm în cifre.

Una e rata inflației lunară, alta anuală. Trebuie găsit echilibru, trebuie să avem ultima rectificare bugetară, de obicei are loc la sfârșitul lui noiembrie, în momentul acela ai toate cifrele și poți să iei deciziile cele mai bune”, a declarat Marcel Ciolacu.

Te-ar mai interesa: Rugăciuni puternice către Sfântul Andrei. Te ocrot...

Acesta a mai adăugat că „Atât pensiile cât și salariul minim se vor mări de la 1 ianuarie. Germania vrea să întoarcă un pachet social de 200 milioane de euro”, a transmis liderul PSD, citat de evz.ro.

Și Premierul Nicolae Ciucă a reconfirmat joi că este posibilă o majorare a pensiilor, însă aceasta nu va depăși 11%. Majorarea se va aplica de la 1 ianuarie 2023.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private