Sari la conținut

Marcel Ciolacu a făcut anunțul așteptat de toată Moldova. Când vor începe lucrările la Spitalul Regional de Urgență Iași

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Sâmbătă, 9 martie, premierul Marcel Ciolacu a anunțat data exactă a începerii lucrărilor la Spitalul Regional de Urgenţă (SRU) Iaşi, proiect estimat la 668 milioane de euro.

În urmă cu zece zile au fost semnate contractele pentru construirea Spitalului Regional de Urgenţă Iaşi şi a Spitalului Regional de Urgenţă Cluj.

marcel ciolacu
Sursă foto: Facebook Guvernul Românie

Când încep lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi

„Am înţeles că pe 19 aprilie vor începe lucrările. Este primul spital regional din România, promis de 15 ani. Am să vin şi am să spun atunci mai detaliat dacă se blochează sau ce se blochează. Ce vă pot spune cu certitudine este că avem doi ani pentru finalizare”, a declarat Ciolacu, potrivit Agerpres, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Iaşi.

Valoarea totală a proiectului SRU Iaşi este estimată la 668 milioane de euro alocaţi din fonduri europene – un împrumut de la Banca Europeană de Investiţii iar restul de la bugetul de stat.

Contractele pentru construirea celor două unități spitalicești au fost semnate la sfârșitul lunii trecute.

Termenul de derulare a contractului pentru SRU Iaşi este de 48 de luni; acesta va avea nouă etaje, 850 paturi şi 20 săli de operaţie și se va desfăşura pe o suprafaţă de 120.000 metri pătraţi în zona Moara de Vânt şi va avea nouă o suprafaţă construită totală de 202.689 metri pătraţi.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel