Sari la conținut

Marcel Ciolacu a răbufnit: “În România au fost date 274.000 de concedii medicale pentru că ne-a durut spatele şi 187.000 că am strănutat şi am fost răciţi”

marcel ciolacu
Sursă foto: Facebook Guvernul României
Premierul Marcel Ciolacu, despre pensii

În România, au fost acordate 274.000 de concedii medicale pentru dureri de spate și 187.000 de concedii medicale pentru „strănut și răceală”, potrivit declarației de marți a premierului Marcel Ciolacu. El s-a declarat nemulțumit de faptul că se acordă concedii medicale pentru astfel de afecțiuni, care ar trebui să fie scutite de impozit.

Marcel Ciolacu a fost întrebat, marţi, despre situaţia concediilor medicale:

„A fost o discuţie în coaliţie, ţinând cont că este, ştiţi, tehnica legislativă, că nu am voie să dau ordonanţă cât timp este în… Şi am avut o discuţie în coaliţie, liderii de grup şi domnul Simonis s-au pus de acord şi au trecut legislaţia. Vom vedea impactul. (…)

Din ce ţin minte, au fost 274.000 de concedii date pentru că ne-a durut spatele. Au fost 187.000 de concedii medicale date în România fiindcă am strănutat şi am fost răciţi. Dacă vrem să încurajăm… deci trebuie făcută o distincţie clară între cei care au nevoie, se află într-o nevoie, care au o boală gravă, între doamnele însărcinate, concediu, ştiţi foarte bine că cheltuielile cele mai mari sunt când e copilul foarte mic”, a afirmat Ciolacu, citat de News.ro.

Guvernanții vor să facă o nouă ordine pentru concediile românilor

concediu medical
Sursă foto: Doctorul Zilei

Premierul a subliniat necesitatea de a se face o distincție clară între situațiile în care concediile medicale sunt cu adevărat necesare, cum ar fi cazurile de boală gravă sau de maternitate, și cazurile în care sunt acordate pentru afecțiuni minore.

„Vrem să facem o ordine în România sau vrem să continuăm… Eu v-am spus punctul meu de vedere. Dacă vrem pentru răceală să dăm scutiri de impozite, dăm scutiri. Dacă vrem pentru o durere la spate şi n-am putut merge la muncă zece zile şi avem două milioane de zile de concediu pe acest specific, vrem să dăm scutiri de impozite? Foarte bine.

Să ştiţi că nu le daţi numai din banii mei. Le dăm din banii la toţi. Camera Deputaţilor este independentă, deoarece ea legiferează. Eu nu o să dau o ordonanţă, pentru că aş încălca legea. Eu v-am spus părerea mea personală”, a adăugat premierul.

Senatul a eliminat, luni, impozitarea de 10% pe concediile medicale, senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc afirmând că, prin amendamentul adoptat, s-a eliminat şi impozitarea concediului de maternitate şi impozitarea concediului pentru îngrijirea copilului bolnav. Proiectul merge acum la Camera Deputaţilor – for decizional.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel