Sari la conținut

Marcel Ciolacu, denunțat după ce i-a jignit pe românii care își iau concedii medicale. „După ce că pune taxă pe boală ca să facă rost de bani, acum își bate joc de suferinzi”

Premierul Marcel Coplacu
Sursă foto: Doctorul Zilei
Marcel Ciolacu, despre concediile medicale

Premierul Marcel Ciolacu a fost denunțat la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării în urma declarațiilor sale controversate privind concediile medicale ale românilor. Criticile sale au fost îndreptate către sutele de mii de oameni care au avut nevoie de concedii medicale pentru diverse afecțiuni, afirmând că există „mult prea mulți români care își iau concediu medical din cauza unor simple răceli”.

Denunțul împotriva lui Marcel Ciolacu a fost făcut de europarlamentarul USR Vlad Gheorghe, care a condamnat ferm declarațiile premierului, considerându-le inacceptabile și discriminatorii.

Marcel Ciolacu, acuzat de lipsă de empatie și de dispreț față de drepturile angajaților

„Marcel Ciolacu este reclamat la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării pentru declarațiile inacceptabile la adresa sutelor de mii de români care au avut nevoie de concediu medical! După ce că pune taxă pe boală ca să facă rost de bani pentru pensiile speciale și alte pomeni și tunuri, că e an electoral, Marcel Ciolacu are și tupeul de a-și bate joc de românii suferinzi”, a declarat Vlad Gheorghe.

Ciolacu a fost acuzat de lipsă de empatie și de dispreț față de drepturile angajaților, întrucât concediul medical este un drept al acestora și nu este sub nicio formă calificat să aprecieze afecțiunile medicale de care suferă angajații români.

În conferința de presă din 13 februarie, Marcel Ciolacu a declarat: „Au fost 274.000 de concedii date pentru că ne-a durut spatele. Au fost 187.000 de concedii medicale date în România fiindcă am strănutat şi am fost răciţi. Dacă vrem să încurajăm… deci trebuie făcută o distincţie clară între cei care au nevoie, se află într-o nevoie, care au o boală gravă, între doamnele însărcinate, concediu, ştiţi foarte bine că cheltuielile cele mai mari sunt când e copilul foarte mic. …Vrem să facem o ordine în România sau vrem să continuăm… Eu v-am spus punctul meu de vedere. Dacă vrem pentru răceală să dăm scutiri de impozite, dăm scutiri. Dacă vrem pentru o durere la spate şi n-am putut merge la muncă zece zile şi avem două milioane de zile de concediu pe acest specific, vrem să dăm scutiri de impozite?”.

Este important de menționat că afirmațiile lui Marcel Ciolacu au stârnit indignare în rândul opiniei publice și au generat ample dezbateri despre politicile sociale și drepturile angajaților în România.

Aceste declarații contravin Ordonanţei 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare, care la art. 1, alin. (2) prevede clar că ”Principiul egalităţii între cetăţeni, al excluderii privilegiilor şi discriminării sunt garantate în special în exercitarea următoarelor drepturi: (iv) dreptul la sănătate, la îngrijire medicală, la securitate socială şi la servicii sociale.”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel