Sari la conținut

Marcel Ciolacu, despre concediile medicale: Doar gravidele, urgențele și pacienții cu cancer, exceptați de la taxa pe boală

concediu medical
Sursă foto: Doctorul Zilei
Câți bani primești pentru concediul medical, în funcție de tipul bolii

Marcel Ciolacu, despre oncediile medicale: Doar gravidele, urgențele și pacienții cu cancer, exceptați de la taxa pe boală.

Astăzi, 4 aprilie 2024, Guvernul a aprobat o ordonanță de urgență pentru scutirea de la plata CASS pentru concediile medicale. În acest context, doar mamele cu copii bolnavi, gravidele, pacienții cu afecțiuni oncologice și cazurile de urgență vor fi scutite de plata CASS pentru concediile medicale.

Scutirea de la plata contribuției sociale pentru indemnizațiile de concediu medical

Premierul Marcel Coplacu
Sursă foto: Doctorul Zilei

„Introducem azi, prin ordonanță de urgență, scutirea de la plata contribuției sociale pentru indemnizațiile de concediu medical în cazul mamelor cu copii bolnavi, a gravidelor, a pacienților cu afecțiuni oncologice și a cazurilor de urgență. Dacă este nevoie, chemăm toată conduarea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate să lucreze azi la Guvern, pentru că acest act trebuie aprobat astăzi”, spune premierul, potrivit RRA.

2.000 lei, acordat o singură dată, pentru fiecare nou născut

„Prin același proiect sprijinim tinerele mame defavorizate, cu venituri mici sau aflate în situații critice de viață. România are cel mai mare număr de mame minore din Europa, astfel că această intervenție este extrem de necesară. Propunem un ajutor de 2.000 lei, acordat o singură dată, pentru fiecare nou născut, până în anul 2027, cu un buget de /…/ de milioane de euro din fonduri europene”, a declarat astăzi premierul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel