Sari la conținut

Marcel Ciolacu, vizită la fabrica de țigări Philip Morris: „Vorbim de excelență”

Premierul Marcel Coplacu
Sursă foto: Doctorul Zilei
Marcel Ciolacu, despre medicamentele inovatoare

Premierul Marcel Ciolacu a vizitat în cursul acestei dimineți, fabrica din Otopeni a companiei producătoare de țigări Philip Morris, cu ocazia aniversării a 30 de ani de activitate Philip Morris în România.

Șeful Guvernului a fost întâmpinat de reprezentanții companiei cu pâine și sare.

„Impozite de aproximativ 500 de milioane de euro”

„Este impresionant ce s-a reușit a se clădi în acești 30 de ani în acest loc. Este impresionantă tehnologia de vârf pe care o folosiți, design-ul produsului și nu în ultimul rând, comunitatea pe care ați creat-o cu angajații acestei afaceri, nivelul ridicat al condițiilor de muncă, facilitățile pe care le aveți pentru lucrătorii dumneavoastră.

Până acum s-au investit aproape 600 de milioane de dolari. Urmează o investiție iarăși de aproximativ 130 de milioane de dolari în viitor. Sunt cifre care impresionează și fac ca dumneavoastră să fiți un contribuitor la bugetul statului foarte important. Acolo ați plătit impozite de aproximativ 500 de milioane de euro. Este o cifră impresionantă.

Mai mult, faptul că 90% din producția dumneavoastră merge în acest moment la export, pe mine, ca și prim-ministru, nu poate decât să mă bucure, pentru că mai echilibrăm din balanța comercială a României. Însă, dincolo de business trebuie ca toată lumea implicată să înţeleagă că avem cu toţii o uriaşă responsabilitate şi anume să conştientizăm foarte clar că orice dependenţă, fie la tineri sau la adulţi, trebuie să fie evitată şi combătută. Spunea domnul Bucurenci (n.r. – Dragoş Bucurenci, director External Affairs Philip Morris România), cu nişte cuvinte mai alese, că trebuie să avem acest choice, de a alege răul mai mic sau răul mai mare. Şi ca părinte, cred cu tărie că nicotina, consumul de tutun, în orice formă ar fi el realizat, nu aduce nici un beneficiu sănătăţii individuale sau colective. De aceea, chiar acum câteva săptămâni, guvernul pe care îl conduc a aprobat o hotărâre prin care produsele de tutun încălzit se supun avertismentelor de sănătate”, a mai transmis Ciolacu.

„Lumea trebuie să cunoască adevărul, să cunoască riscul și, mai ales, să aleagă”

„Lumea trebuie informată. Lumea trebuie să cunoască adevărul, să cunoască riscul și, mai ales, să aleagă. Noi creăm oportunitățile, ducem informația către populație și populația alege. Și sunt ferm convins că faceți acest lucru și e o prioritate pentru dumneavoastră ca populația să fie cât mai informată. Nu pot să nu vă spun și faptul că industria dumneavoastră are evaziune zero. Asta în România, unde avem unul dintre cele mai înalte nivele ale evaziunii din Uniunea Europeană. Cu alte cuvinte, cred că datoria noastră, a Guvernului României, a mea, a ministrului de finanțe, a ministrului economiei, e să investim cât mai mult în industrii care au evaziune zero.

„Vorbim de excelență”

Cred că numai așa, consolidând această relație între Guvern și investitori, mai ales în domeniile care au înțeles foarte bine că un stat se consolidează și sustenabil și prin taxele și impozitele pe care le colectează, nu poate să fie decât un partener serios al oricărui guvern al României. Am să încurajez în continuare orice investiție în această locație și nu numai. Deja vorbim de excelență”, a adăugat șeful executivului.

 

Material susţinut de Philip Morris România.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel