Sari la conținut

MARE ATENȚIE când plecați în vacanță! Medicamentul banal interzis în Grecia. Dacă îl ai asupra ta, riști o amendă usturătoare sau chiar o pedeapsă cu închisoarea

Sursă foto: Shutterstock
Medicamentele interzise în anumite țări

Fiți precauți în ceea ce privește tipul de medicamente pe care le puneți în bagajul de vacanță. Unele pastile care sunt ușor de procurat în România, pot duce la încarcerare în țările străine. Numeroase națiuni interzic anumite substanțe care sunt vândute liber fără prescripție medicală în țara noastră. Dacă urmați să călătoriți în Grecia, nu aveți voie să transportați ibuprofen sau anumite siropuri pentru tuse pentru copii.

La nivel mondial există 85 de substanțe cu restricții, dar în România, 30 dintre acestea sunt accesibile.

În Grecia, intrarea cu Diazepam sau Tramadol este interzisă, iar tratamentele pe bază de codeină, folosite de obicei pentru calmarea tusei la adulți sau copii, sunt ilegale. Chiar și banalul Ibuprofen nu este bine primit.

Medicamentele interzise în anumite țări

Sursă foto: Shutterstock

Diazepam și Tramadol sunt pe lista neagră și în Emiratele Arabe Unite, unde se poate ajute în arest dacă autoritățile găsesc astfel de substanțe asupra ta.

În Spania, Franța, Serbia, Norvegia, Suedia și SUA sunt interzise pastilele care conțin Metamizol sodic, un analgezic uzual în România.

În Japonia, este ilegal să ai asupra ta Pseudoefedrină și Furazolidonă, o substanță antidiareică.

În cazul în care toate aceste substanțe sunt găsite în bagaje, la vamă, vor fi confiscate doar dacă nu există o recomandare de la medic, o scrisoare medicală redactată în limba engleză, informează Observator News.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel