Sari la conținut

MARE ATENȚIE! Evitați să faceți băi lungi! Medic: aceasta este timpul maxim pe care îl putem petrece în baie!

Baie fierbinte
Sursă foto: Arhivă Doctorul Zilei
Ce se întâmplă dacă faci baie fierbinte

IARNA poate fi o perioadă interzisă pentru persoanele care suferă de afecțiuni ale pielii. Potrivit doctorului George Moncrieff, o capcană obișnuită în care cad oamenii este să facă o baie lungă – pentru cât timp ar trebui să faci baie și de ce?

Lunile de iarnă sunt sumbre, iar  dar dacă aveți o afecțiune a pielii, sezonul rece se poate dovedi deosebit de împovărător. Aerul rece de iarnă poate face ravagii pe piele, agravând probleme ale pielii, cum ar fi psoriazisul – o afecțiune a pielii care provoacă pete de piele roșii, descuamate, cu cruste acoperite cu solzi argintii. Ați putea fi tentat să faceți o baie lungă fierbinte pentru a vă remedia problemele pielii, dar gândiți-vă din nou.

Vorbind la emisiunea This Morning de la ITV, doctorul George Moncrieff a spus că această practică invitantă se poate dovedi contraintuitivă.

El răspundea la întrebarea lui Phillip Schofield: „Ați crede că a face o baie lungă ar fi lucrul potrivit, dar de fapt nu este corect?”

Doctorul Moncrieff a răspuns: „O baie de zece minute care nu este prea fierbinte hidratează foarte bine pielea, dar dacă stai prea mult în apă începi să îndepărtezi uleiurile naturale ale corpului.

După cum a explicat el, pielea are nevoie de ulei la suprafață pentru a preveni evaporarea apei.

Doctorul a recomandat cinci până la zece minute „maximum” în baie.

Temperatura băii dumneavoastră s-ar putea dovedi, de asemenea, riscantă.

„Dacă ai o baie fierbinte, topești și acel [ulei]”, a avertizat doctorul Moncrieff.

Durata băii nu este singurul factor important. Frecvența poate contribui și la problemele pielii.

Harvard Health se concentrează pe duș, dar același lucru se va aplica și pentru a face baie.

Dușul cu apă rece, pe de altă parte, aduce nenumărate beneficii pentru sănătate, sugerează dovezile.

„Atunci când dușul cu apă rece este practicat de oameni cu experiență și sănătate bună într-un mod regulat, gradat și ajustat, se pare că aduce beneficii pentru sănătate”, se arată într-o recenzie publicată în Jurnalul Internațional de Cercetare a Mediului și Sănătate Publică.

Mai multe studii au sugerat că baia cu apă rece are o mare varietate de beneficii pentru sănătate, subliniază recenzia.

Mai puține infecții ale tractului respirator superior, ameliorarea tulburărilor de dispoziție și bunăstarea generală au fost unele dintre beneficiile identificate în revizuire.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel