duminică, iunie 4, 2023

Mare atentie. Nu este indicat sa mancati portocale daca suferiti de aceasta boala. Pentru ca sunt multe persoane in Romania care sufera de aceasta afectiune, este bine sa stie ca citricele le pot provoca mai mult rau decat bine.

In ciuda faptului ca portocalele sunt considerate fructe sanatoase, bogate in vitamina C si minerale, sunt anumite persoane care nu ar trebui sa le consume pentru ca exista posibilitatea sa le poata face rau.

Te-ar mai interesa: Nu ești gras, ai stomacul umflat. Cum puteți scapa...

Portocala este un fruct rotund, portocaliu, care crește în mod normal în anotimpurile de iarnă și este plină de suc și multe proprietăți nutritive.

Portocalele conțin potasiu și există dovezi că pot preveni hipertensiunea arterială, însă, există cazuri în care consumul lor poate aduce mai mult rău decât bine.

Sunt considerate fructele cu cele mai multe proprietăți, care au multiple efecte benefice asupra sănătății. Coaja și sucul sunt folosite pentru a face medicamente. Aceste fructe sunt utilizate în mod obișnuit pentru colesterolul ridicat, hipertensiunea arterială și prevenirea accidentului vascular cerebral. Unii oameni îl folosesc în aromoterapie pentru a ajuta la anxietate, depresie și somn.

Te-ar mai interesa: O lingură luată zilnic din acest produs poate redu...

Mare atentie! Persoanele care suferă de reumatism ar trebui sa se fereasca de portocale

NU mâncați portocale dacă aveți această BOALĂ. Doctorii sustin ca aceste fructe trebuie consumate in cantităţi mici de către persoanele care suferă de reumatism. Motivul? Natura acida a sucului acestora, care poate să accentueze simptomele artritei.

In plus, şi coaja fructului trebuie folosită cu atenţie pentru că poate fi tratată chimic pentru conservare îndelungată ori pentru colorare.

Te-ar mai interesa: Pielea uscată și pruritul, semne ale unor probleme...

„De obicei, substanţele chimice de pe coaja portocalelor sunt lipicioase şi lasă pe un şerveţel urme roşiatice-portocalii, iar în cazul substanţelor de conservare, e posibil ca acestea să fie gălbui-cenuşii. Dacă există dubii asupra acestui lucru, e mai bine ca acestea să nu fie folosite”, spune dr. Denisa Zaharia, medic de familie, potrivit Capital.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private