joi, august 18, 2022

Mare atenție! Vijelii și grindină în aproape toată țara. Meteorologii au emis un nou cod galben de ploi și vijelii. De când ne așteptăm la vijelie…

Meteorologii au emis un nou cod galben de ploi și vijelii pentru aproape toată suprafața României. Codul galben este valabil până în această seară, la ora 23.00.

Sursa: ANM
Sursa: ANM

Meteorologii anunță că se va înregistra o instabilitate atmosferică temporar accentuată, notează stirilekanald.ro.

Te-ar mai interesa: Dr. Vasi Rădulescu: 30 de sfaturi simple pentru o ...

Potrivit sursei citate, începând cu ora 13:00. în Crișana, Maramureș, Transilvania, la munte și local, mai ales la deal, în Muntenia, Moldova și Oltenia,

sunt perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, izolat vijelii și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp și izolat 40 l/mp, conform meteorologilor citați de stirilekanald.ro. 

Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pe arii mai restrânse și în sudul și sud-estul teritoriului, mai menționează ANM, citat de stirilekanald.ro.

Te-ar mai interesa: Președintele Societății de Radiologie, reacție des...

Cum va fi în București

Meteorologii au emis și o prognoză specială pentru București, care nu este vizat de codul galben. Totuși, vor fi înnorări temporare.

Astfel, în Capitală, cerul va avea înnorări temporare, mai accentuate după-amiaza şi seara, când vor fi perioade cu averse (3…5 l/mp, izolat posibil peste 10 l/mp), descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Temperatura maximă va fi de 27…29 de grade, mai precizează meteorologii ANM.

Te-ar mai interesa: Sarea, tratament eficient folosit de mii de ani...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private