Sari la conținut

Marele profesor Leon Dănilă ne învață cum să ne menținem creierul în formă și cum să ne ferim de boli

marele profesor

Marele profesor Leon Dănăilă, cunoscut în întreaga lume medicală, personalitate marcantă a secolului XX, care a revoluționat neruochirugia în țara noastră. Cu peste 40.000 de operații efectuate, marele profesor a adus în țara noastră microscopul operator și laserul, cu ajutorul cărora rata mortalității în cazul unei operații pe creier a scăzut de la 51% la 4%.

Care este potențialul creierului uman?

“S-a dovedit că acest creier are o putere foarte mare. Există oameni care au o putere aparte de a influența activitățile unei colectivități. Anumiți conducători, așa cum a fost Hitler, aveau o putere aparte de a hipnotiza masele, de aceea oamenii executau tot ce spunea. Puterea asta de a influența este reală, creierul are niște unde care pot influența. De exemplu, descântecele, care au o bază reală, funcționează în acest fel.”, spune celebrul neurochirurg.

În ceea ce privește legătura dintre cancer și depresie, marele profesor vine cu o soluție simplă: rugăciunea

“Dacă preotul îi citește unui bolnav, sistemul imunitar al acestuia devine mai puternic, el se simte bine. Credința în Dumnezeu îi dă bolnavului o imunitate mai bună, el rezistă mai bine la boală pentru că boala este formată 50% din stare organică și 50% din stare psihică.”

„Oamenii optimiști au un sistem imunitar foarte bun, pe când cei pesimiști se îmbolnăvesc mult mai repede. O stare depresivă poate duce până la cancer, uneori. Și medicii pot influența starea bolnavului prin ceea ce îi transmit. Dacă un medic îl încurajează pe bolnav, îi spune că se va face bine, îi e aproape, îl atinge, aceste gesturi au mare influență asupra bolii. Și persoanele apropiate îl pot ajuta pe bolnav dacă îl îmbărbătează.”, completează Leon Dănăilă.

Cu această ocazie, marele profesor ne îndemnă spre un regim de viață echilibrat

Un regim de viață echilibrat, o alimentație corectă ajută la buna funcționare a activității cerebrale, iar aceasta din urmă influentează comportamentul individului.

“Chiar și tu poți să influențezi activitatea cerebrală a colegilor, chiar pe negândite, dacă le dorești răul, chiar așa se întâmplă. Așa e și cu descântelece. Sunt lucruri adevărate dar nu se știe încă undele acestea, fizica nu le-a descoerit. Pot influența oameni la distanțe foarte mari. Nu se știe prin ce mecanism încă, dar se poate.”, spune cunoscutul medic.

”Proteinele sunt necesare, zaharurile sunt necesare, dar nu în doze mari. Eu mănânc și dulce dar nu mult, ponderat, din toate. Fructele sunt foarte bune, legumele. Carnea se spune că dacă consumăm foarte multă, durata de supraviețuire scade cu cantitatea de carne pe care individul o consumă. Nu există alimente nocive, totul este bun în cantități moderate. Nu există nici ceva anume care dacă mănânci te faci deștept sau te prostește.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel