duminică, iunie 13, 2021

Perioada “flower power”, caracteristică începutului anilor ’70, a însemnat libertate din toate puctele de vedere, inclusiv sexual. Una dintre cele mai mari excentricități ale hipioților era să amestece

dragostea cu drogurile, o combinație numită “chemical love”. În realitate însă, nu toate substanțele halucinogene s-au dovedit a fi stimulente sexuale.

Alcoolul, spre exemplu, îi face pe oameni complet dezinhibați, însă prea multe pahare de vin pot afea un efect total opus. Bărbaților, în special, le vine greu să mai aibă erecție, iar femeile nu mai pot atinge orgasmul. Mai mult, s-a dovedit științific că abuzul de alcool provoacă disfuncții .

LSD. Este un halucinogen care crește dorința sexuală, dar, la fel ca și alcoolul, este un mare dușman al libidoului atunci când se administrează fără

măsură.

Cocaina. Stimulează excitarea, dar micșorează calitatea performanței sexuale. Bărbații sunt cei mai afectați.

Amfetamina. Sub influența acestui drog, bărbații devin mai pasionali între așternuturi, dar penisul lor își va pierde sensibilitatea, fiindu-le din ce în ce mai greu să ejaculeze. Asta însemnă că partidele de amor vor dura extrem de mult, dar marele dezavantaj este că piele se va irita și va fi dureros pentru ambii parteneri.

Marijuana. Fumată, scoate la iveală natura prietenoasă a oamenilor, un lucru nu tocmai bun atunci când scopul este de a face dragoste. La

bărbați, reduce testosteronul și automat calitatea spermei, în timp ce femeile vor experimenta probleme de fertilitate, din cauza ciclurilor menstruale neregulate.

Morfina, heroina și codeina. Au fost concepute să lupte împotriva durerii, așa că primul lor efect este să amorțească simțurile, distrugând orice urmă de libido.

Extasy. Duce de cele mai multe ori la sex neprotejat, partenerii ignorând metodele de contracepție precum prezervativul, sub pretextul că drogul îi face să simtă iubire pentru partener, fie el și de ocazie.

Ultimele stiri

Parteneri