Categories: Stil de viaţă

Marijuana și sex? Cum îți afectează drogurile libidoul

Perioada “flower power”, caracteristică începutului anilor ’70, a însemnat libertate din toate puctele de vedere, inclusiv sexual. Una dintre cele mai mari excentricități ale hipioților era să amestece dragostea cu drogurile, o combinație numită “chemical love”. În realitate însă, nu toate substanțele halucinogene s-au dovedit a fi stimulente sexuale.

Alcoolul, spre exemplu, îi face pe oameni complet dezinhibați, însă prea multe pahare de vin pot afea un efect total opus. Bărbaților, în special, le vine greu să mai aibă erecție, iar femeile nu mai pot atinge orgasmul. Mai mult, s-a dovedit științific că abuzul de alcool provoacă disfuncții .

LSD. Este un halucinogen care crește dorința sexuală, dar, la fel ca și alcoolul, este un mare dușman al libidoului atunci când se administrează fără măsură.

Cocaina. Stimulează excitarea, dar micșorează calitatea performanței sexuale. Bărbații sunt cei mai afectați.

Amfetamina. Sub influența acestui drog, bărbații devin mai pasionali între așternuturi, dar penisul lor își va pierde sensibilitatea, fiindu-le din ce în ce mai greu să ejaculeze. Asta însemnă că partidele de amor vor dura extrem de mult, dar marele dezavantaj este că piele se va irita și va fi dureros pentru ambii parteneri.

Marijuana. Fumată, scoate la iveală natura prietenoasă a oamenilor, un lucru nu tocmai bun atunci când scopul este de a face dragoste. La bărbați, reduce testosteronul și automat calitatea spermei, în timp ce femeile vor experimenta probleme de fertilitate, din cauza ciclurilor menstruale neregulate.

Morfina, heroina și codeina. Au fost concepute să lupte împotriva durerii, așa că primul lor efect este să amorțească simțurile, distrugând orice urmă de libido.

Extasy. Duce de cele mai multe ori la sex neprotejat, partenerii ignorând metodele de contracepție precum prezervativul, sub pretextul că drogul îi face să simtă iubire pentru partener, fie el și de ocazie.

Recent Posts

Boala Huntington, tulburarea genetică care distruge creierul

Boala Huntington este o afecțiune ereditară care provoacă degradarea progresivă a celulelor nervoase din creier,…

8 ore ago

Rafila, despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon: Cu siguranţă a fost un conflict intern

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon că a…

9 ore ago

Ce se întâmplă cu glicemia persoanelor cu diabet dacă mănâncă 1 ou pe zi?

Oamenii de știință au studiat ani de zile efectul dietei şi al stilului de viaţă…

9 ore ago

Rafila sare în apărarea dr. Cârstoiu, acuzat că a lucrat şi în privat: Este dreptul medicilor să lucreze şi în sistemul public şi în cel privat

În contextul scandalului legat de medicul Cătălin Cîrstoiu, care s-a retras din cursa pentru Primăria…

10 ore ago

5 simptome precoce ale demenței care apar de la 40 de ani

Potrivit estimărilor, numărul persoanelor care suferă de demenţă la nivel mondial aproape se va tripla…

10 ore ago

Patriarhul Daniel: Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc duminică Învierea Domnului, cea mai mare sărbătoare a creştinilor.  Patriarhul…

11 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Nicturia