Sari la conținut

Mărirea sânilor la bărbați. Un semn de boală hepatică severă

Mărirea sânilor la bărbați sau ginecomastia. Dezvoltarea sânilor la bărbați se numește ginecomastie și se poate manifesta în copilărie sau adolescență. Potrivit medicilor, și bărbații maturi pot suferi de ginecomastie. Cauza? Schimbările hormonale sau a efectelor adverse ale medicamentelor.

Ficatul este unul dintre organele noastre vitale, îndeplinind mai mult de 500 de funcții. Prin urmare, dacă acesta se deteriorează, poate avea un efect negativ asupra altor zone ale corpului. În unele cazuri, ar putea duce chiar la unele schimbări neașteptate la nivelul pieptului.

Potrivit Patient Info, ginecomastia poate fi o complicație a bolii ficatului gras.

Ginecomastia este termenul medical pentru mărirea țesutului mamar masculin, ceea ce face ca bărbații să aibă pieptul mai mare sau „sâni de bărbat”.

Cauza? impactului afecțiunii asupra nivelului de estrogen la bărbați

Estrogenul este un hormon sexual asociat cu dezvoltarea și reglarea sistemului reproducător feminin, care poate provoca creșterea sânilor atât la femei, cât și la bărbați.

„Boala hepatică sau ciroză”, cauze ale ginecomastiei

„În cazul bolilor de ficat există o producție crescută de androstendion de către glandele suprarenale, o aromatizare crescută a androstendionului în estrogen, pierderea eliminării androgenilor suprarenali de către ficat și o creștere a globulinei de legare a hormonilor sexuali, ceea ce duce la ginecomastie”, notează sursa citată.

De asemenea, Liver Doctor avertizează că ginecomastia ar putea semnala ciroza – precum și faptul că ficatul pur și simplu nu funcționează atât de bine pe cât ar trebui.

„Este treaba ficatului să descompună excesul de estrogen care nu este necesar și apoi să îl elimine din organism. Dacă ficatul este leneș, sau gras sau inflamat, nu poate face această treabă în mod corespunzător și estrogenul se acumulează.

Bărbații care mănâncă mult zahăr sau carbohidrați au niveluri mai scăzute de testosteron în sânge, deoarece ficatul lor produce mai multă globulină de legare a hormonilor sexuali. Aceasta este o moleculă purtătoare care transportă testosteronul în fluxul sanguin”, afirma sursa citată.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel