Sari la conținut

Mărturia sfâșietoare a unei românce stabilite în Turcia descrie calvarul prin care trece: Este foarte frig, iar cei mici…

Sursă: Rețete și vedete

Mărturia sfâșietoare a unei românce stabilite în Turcia descrie calvarul prin care trece. În urma cutremurelor devastatoare din Turcia, o româncă stabilită în acea țară și-a pierdut locuința și acum doarme, împreună cu cei doi copii ai săi, sub cerul liber.

Femeia și cei doi copii minori, în vârstă de 10 și 11 ani, se îndreaptă, pe jos, spre Adana, iar temperatura scăzută și lipsa hranei este cea mai mare problemă cu care se confruntă.

Mărturia sfâșietoare a unei românce stabilite în Turcia descrie calvarul prin care trece: Este foarte frig…

„Suntem într-un câmp, acum 10 minute iar a fost cutremur, ne este foarte frig. Mai sunt și alți cetățeni turci aici, ei ne-au luat cu ei, nu avem unde să mergem. Este foarte frig, nu avem mâncare, nu avem apă, iar cei mici nu au unde să doarmă”, a declarat Mihaela Ayaz, în lacrimi, potrivit Antena 3 CNN.

În urmă cu puțin timp, o aeronavă C-17 Globemaster III, din cadrul Unității Multinaționale de Transport Strategic, precum și trei aeronave ale Forțelor Aeriene Române execută misiuni aeriene spre Turcia, în sprijinul populației grav afectate de cutremurele produse recent în zonă.

Aeronavele transportă o echipă de salvare RO-USAR, personal medical, materiale și echipamente de căutare-salvare, precum și bunuri materiale de strictă necesitate.

Bilanțul deceselor după cutremure au depățit 7000 de persoane

Bilanțul deceselor în Turcia și Siria a depășit 6.200, căutările pentru supraviețuitori continuând, transmite The Guardian. Până marți seară, agenția pentru managementul urgențelor din Turcia a transmis că peste 4.500 de oameni au murit iar în jur de 26.000 sunt răniți.

Bilanțul deceselor din regiunile controlate de guvernul sirian a trecut de 800, iar aproape 1.400 de oameni sunt răniți, potrivit ministerului sănătății. În nord-vestul controlat de rebeli, organizația de salvatori de urgență a Căștilor Albe a spus că cel puțin 900 de oameni au murit iar mai bine de 2.300 sunt răniți.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel