Sari la conținut

Mărturiile emoționante ale tatălui fetei cu mâinile amputate. Medicul erou care a reușit operația de 20 de ore

După o operaţie de 20 de ore, medicii de la Spitalul de Copii „Sf. Maria” Iaşi au reuşit să-i salveze brațele Alexiei, tânăra de 15 ani, grav rănită în accidentul din Pașcani. Datorită vitezei cu care s-a intervenit, Alexia îşi putea folosi brațele în proporție de 85%, dar va avea nevoie de program susținut de recuperare și kinetoterapie-fizioterapie.

Intervenţia chirurgicală a durat circa 20 de ore şi a fost finalizată în jurul orei 24. Au participat 3 medici anesteziști, 2 medici ortopezi, 5 chirurgi plasticieni, dar și un număr mare de asistente medicale, infirmiere și brancardieri. Echipa medicală a fost coordonată de dr. Sidonia Susanu, șefa secției de Chirurgie Plastică și Reparatorie a Spitalului “Sf. Maria” din Iași“.

„Intervenția chirurgicală până în acest moment putem spune că a fost un succes. S-a reușit replantarea celor două membre, unul dintre ele amputat, celălalt devascularizat, fetița este detubată, respiră singură, sperăm într-o evoluție bună a copilului. Va mai avea nevoie de intervenții chirurgicale de reconstrucție ulterioară și de acoperire a defectelor cutanate ale membrului superior drept, dar noi suntem convinși că evoluția ulterioară va fi cu reluarea funcționalității ambelor membre superioare în proporție de aproximativ 85%.

Va avea nevoie de un program susținut de recuperare și kinetoterapie-fizioterapie, dar faptul că s-a putut interveni foarte repede și s-a putut revasculariza foarte repede, cât și vârsta foarte tânără a pacientei, ne încurajează să sperăm că evoluția va fi foarte bună. În această seară copilul rămâne în ATI și probabil pe parcursul următoarelor 5-7 zile va rămâne în Terapie Intensivă pentru tratament suportiv.

Următoarea operație o planificăm în cursul zilei de luni pentru reevaluarea leziunilor și după trecerea fenomenelor inflamatorii acute, după 3-5 zile, va mai urma o intervenție de reconstrucție a structurilor nervoase a membrului superior stâng, după care după încă 3-4 zile acoperirea defectelor cutanate restante.

Trebuie să precizăm că tratamentul acestui copil a început încă de la locul accidentului și a continuat în serviciul de Primire Urgențe a Spitalului Pașcani și pe această cale doresc să mulțumesc colegilor de la Spitalul Orășenesc Pașcani, medicului anestezist care s-a ocupat de acest copil și care a făcut primele manevre de resuscitare și de tratament intensiv a copilului care ne-a permis nouă o intervenție de lungă durată.

Acest lucru este absolut extraordinar pentru că doar având un punct de pornire foarte bun se pot face tratamente și intervenții de o asemenea amploare. De asmenea un lucru iarăși extraordinar de benefic pentru copil a fost faptul că a fost adusă extrem de repede în serviciul în care s-a realizat și intervenția chirurgicală și aceasta se datorează colegilor de la SMURD și în special doamnei doctor Graur, colega noastră, care a supravegheat copilul pe parcursul transportului și bineînțeles colegii din ATI care au fost primii care au inițiat terapia suportivă a pacientei, a precizat dr. Sidonia Susanu, șefa secției de Chirurgie Plastică și Reparatorie a Spitalului “Sf. Maria” din Iași“.

Mărturiile emoționante ale tatălui fetei cu mâinile amputate

Tatăl Alexiei, Florin Tudose, susține că fetița, care este elevă în clasa a IX-a la Colegiul Național AT Laurian, este copilul perfect și face un apel la toți cei care o cunosc să se roage la Dumnezeu pentru ea.

Medicii au reușit să salveze brațele fetiței cu mâinile amputate, în urma accidentului din Pașcani. Operația a durat 20 de ore

„Ultima dată am vorbit cu Alexia chiar în ziua accidentului, pentru că noi, după şapte ani, am plănuit să facem Crăciunul acasă. Dacă nu ar fi fost să plănuim asta ei ar fi fost deja cu mine aici in UK.

Vă daţi seama, un copil la 16 ani să-şi vadă surioara întinsă pe jos, cum a fost, numai Dumnezeu ştie.

Un alt copil poate ar fi luat-o la fugă (…), dar el a fost atât de înţelept să vadă mai întâi că ea este ok şi apoi a văzut că n-are braţul, dar s-a uitat după braţ.

Altul poate pleca aşa cu ea şi nu realiza că trebuie să ia braţul. De aia vă spun, Eric este eroul ei. Primul ei înger păzitor.

Aseară am aflat de la soţie. Ea mi-a spus că este reuşită operaţia. Că este totul bine.

Este ceva supraomenesc. Acea doamnă doctor este mai mult decât un om pentru mine”, a spus Florin Tudose, tatăl fetei cu mâinile amputate, pentru Antena 3 CNN.

Medicii din întreaga țară îi sunt recunoscători medicului care a făcut această minune posibilă

Doctorul Adina Alberts a ținut să o felicite public pe doamna doctor Sidonia Susanu care a redat șansa la o viață normală tinerei adolescente în vârstă de 15 ani, în urma operației ce a durat 20 de ore.

„Felicitări, Dr. Sidonia Susanu!!!
Bravo pentru stăruință, devotament, profesionalism.
Să replantezi două brațe într-o noapte și o zi, este o muncă titanică, un efort fizic și psihic enorm…
Ai redat viața și șansa la normalitate unei tinere de 15 ani. Dumnezeu să te răsplătească înzecit!
Chapeau🎩, dinstinsă colega!
Însănătoșire grabnică tinerei paciente!”, a scris Adina Alberts.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel