luni, septembrie 26, 2022

Comuna Bascov, aflată la 6 km de Pitești, a fost acum câteva zile martora unui masacru, în urma căruia 5 oameni au fost omorâți. Suspectul este cunoscut cu probleme psihice, iar în urma anchetei se va decide dacă acesta avea sau nu discernământ.

Victimele au fost omorâte cu pietre de diferite dimensiuni și alte obiecte tăietoare și au fost găsite în camere, în locuri diferite, cu excepţia mamei şi a fetiţei, a declarat un medic legist. „E ceva inimaginabil, greu de crezut, șocant”, a spus legistul.

Te-ar mai interesa: Cum poti utiliza inteligent spatiul dintr-un depoz...

Crima multiplă a fost anunțată la 112 de cumnatul principalului suspect. Bărbatul a ajuns acasă de la serviciu și și-a descoperit soția, fiica, socrii și cumnatul fără suflare.

Laurențiu Palaghia, prim-procurorul Parchetului Argeș: „Făptuitorul a relatat liber despre aceste fapte pe care le cercetăm. Asupra făptuitorului care a fost găsit când fugise în pădurea de lângă au fost găsite cuțite și alte obiecte tăietoare. Din cercetare există prezumată o anumită succesiune a uciderii victimelor ceea ce ar nuanța un plan bine stabilit”.

Şeful serviciului de Medicină Legală din Argeş, Dan Manu, a declarat că cele cinci victime au fost ucise cu pietre de diferite dimensiuni şi alte „obiecte tăietoare”.

Te-ar mai interesa: Cum sa alegeti un camin de batrani potrivit pentru...

Dan Manu – conferențiar universitar, medic-șef legist la Serviciul Județean de Medicina Legală Argeș: „E ceva inimaginabil și e greu de crezut, șocant chiar că în zilele noastre o persoană în stare de libertate, cel mai probabil – eu spun că cert, dar probele materiale vor vorbi – cu o tulburare psihică a putut să facă aceste gesturi necugetate”.

Potrivit medicului legist, suspectul nu ar fi avut ajutor, însă plănuia aceaste crime de mai mulți ani.

Te-ar mai interesa: Corpurile de iluminat joacă un rol important în pr...

„N-aș crede, pentru că la fața locului, așa cum toată presa a precizat, au fost găsite și flacoane de spray pe care putea să le folosească, acest gen de toxic, care putea să debusoleze, să dezarmeze, la figurat, fiecare victimă. Deci, faptul că și-a calculat extrem de bine pașii, așa cum rezultă și din înscrisurile pe care am văzut că le-a făcut de ani buni, arată că avea în plan treaba aceasta de mai mulți ani. Și acest lucru se poate explica și prin numărul lor (al victimelor -n.r.) adică nu s-a oprit la unul, maximum doi , ci și-a dus la îndeplinire absolut demersul lui. Cred că este interesant, cel puțin din punctul meu de vedere, de văzut boom-ul acela care a declanșat (furia suspectului -n.red.)”, a explicat medicul legist în cadrul unui interviu la ProTv.

Te-ar mai interesa: Preotul Visarion Alexa ar putea ajunge după gratii...

Bărbatul va fi supus unei expertize psihiatrice, care va stabili dacă a avut discernământ în momentul măcelului. Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist, presupune că nu.

„Acest nefericit pacient care poate că nu îşi luă deloc tratamentul medicamentos a fost deranjat de un cuvânt, de un gest, de o vorbă şi intervine criza, puseul într-o astfel de criză când ei reacţionează deosebit de violent, a putut să execute o familie întreagă, are o putere fantastică în momentul acela de criză şi foarte mulţi oameni antrenaţi de abia îl pot pune la pământ”, spune Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist.

Te-ar mai interesa: Extract cu puteri magice. Mihaela Bilic: Încetineș...

Gabriel Diaconu, medic psihiatru, explică gestul bărbatului printr-o serie de resentimente acumulate.

„Crima în masă este motivată ideologic. în cele mai multe cazuri, persoana care se angajează în crima în masă are un raţionament care poate să fie delirant, care poate să fie la limită, dar este de fapt sistematizat. prin asta, de fapt, crima în masă se aseamănă mai mult cu o execuţie în serie decât cu o recidivă a homicidului. Poate că este o situaţie unde făptuitorul a avut interacţiuni lungi şi contondente şi repetate cu familia”, explică Gabriel Diaconu, medic psihiatru.

Sora bărbatului era asistentă medicală la spitalul militar, iar cumnatul medic. Probabil că familia și-a asumat răspunderea îngrijirii sale.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private