Sari la conținut

Masajul în timpul pandemiei de COVID-19, benefic sau nu? Experții ne răspund

masajul in pandemie

Masajul în pandemie. A trăi printr-o pandemie este incredibil de deranjant, deci este firesc să-ți dorești un masaj liniștitor care să ajute la eliberarea tensiunii. Restricțiile impuse de pandemie, numărul cazurilor în creștere care par să anunțe al doilea și chiar al treilea val, determină oamenii să găsească metode de relaxare pentru a putea face față tensiunii.

Dar, chiar dacă este permis din punct de vedere tehnic efectuarea unui masaj chiar acum, este de fapt o idee bună?

Masajul în pandemie. Ce ne spun experții în boli infecțioase?

Experții ne răspund: ca mulți alți factori din timpul pandemiei și răspunsul la această întrebare depinde. Dacă ești o persoană cu risc ridicat sau sunteți frecvent în contact cu persoane cu risc ridicat, ar fi bine să reduceți contactul cu alte persoane.

Dacă alegeți să mergeți să vă bucurați de un masaj, trebuie să vă luați toate măsurile de precauție. Evident că există un grad de risc. Dar trebuie să conștientizați că veți fi la o distanță de nici un metru față de o altă persoană.

Ce măsuri să luăm dacă beneficiem de un masaj în pandemie?

„Ori de câte ori aveți doi oameni care se întâlnesc, există întotdeauna riscul ca cineva să fie infectat, chiar dacă amândoi nu aveți simptome”, a declarat Carl Fichtenbaum, un epidemiolog în divizia de boli infecțioase a Universității de Medicină din Cincinnati.

Atunci când optați pentru un tratament spa, acest risc merge în ambele sensuri: vă expuneți potențial la virus și îl răspândiți terapeutului. Dar Fichtenbaum a spus că oamenii nu trebuie să excludă în totalitate să se facă un masaj atunci când ambele părți iau măsurile de siguranță corespunzătoare.

„Oamenii au nevoie de o modalitate de a-și ameliora stresul chiar acum și nu vreau să dau vina pe ei pentru că au optat pentru această metodă”, a mai adăugat el.

Ar trebui să purtați o mască în orice moment în timpul masajului, chiar și atunci când sunteți cu fața în jos, a spus Fichtenbaum. Terapeutul trebuie să poarte și el mască. Printre recomandările oferite este și cea a timpului de pauză dintre clienți, care oferă posibilitate de aerisire și de dezinfecție a spațiului.

 

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel