marți, iunie 6, 2023

Din chipul acoperit de praf ies în evidență doar ochii albaștri pătrunzători ai soldatului…viu, scos din dărâmături, la treizeci de ore după un atac teribil asupra unei cazărmi militare din Mikolaiv, care a făcut zeci de morți.

Un jurnalist prezent la fața locului a auzit zgomote sub dărâmături sâmbătă dimineață și a alertat salvatorii. După ce au săpat cu mâinile timp de o oră, reușesc să-l scoată. Pe targă, rănitul, în stare de șoc, se uită la brancardieri și încearcă să vorbească.

Te-ar mai interesa: Semnul de cancer esofagian care apare după masă. A...

„În cazarmă au dormit nu mai puțin de 200 de soldați”, spune Maxim, un militar de 22 de ani, venit de la un alt post din apropiere, și care urmărește scena cu un aer uimit.

„Au fost scoase cel puțin 50 de cadavre, dar nu știm câte rămân sub dărâmături”, continuă tânărul militar.

Yevgeny, un alt soldat aflat la fața locului, estimează că atacurile ar fi putut ucide o sută de oameni.

Imposibil momentan să existe un bilanţ oficial sau mai multe elemente despre atac. Informația rămâne blocată, când discursul oficial dorește ca Mikolaiv, „scut” al Odessei, marele port strategic situat la 130 km mai spre vest, să reziste și să respingă atacurile trupelor rusești.

Te-ar mai interesa: Predicții Cristina Demetrescu: România, transformă...

Autoritățile spun de câteva zile că forțele inamice au fost împinse spre Herson, un oraș controlat de ruși mai la est. Dar atacurile mortale, care au afectat deja civili și poziții militare de două săptămâni, nu se opresc.

Trupuri sfâşiate

„Nu suntem autorizați să spunem nimic, pentru că operațiunile de salvare nu s-au încheiat și nu toate familiile au fost sesizate”, explică Olga Malarchuk, purtătoare de cuvânt a armatei, în ucraineană și apoi în rusă, vizibil emoționată.

Te-ar mai interesa: Pe cine înțeapă țânțarii mai mult? Dr. Tudor Ciuho...

„Nu suntem încă în măsură să anunțăm un bilanț și nu vă pot spune câți soldați au fost prezenți”, adaugă el. Președinția ucraineană nu răspunde la întrebări despre acest atentat.

Într-un videoclip postat pe Facebook, guvernatorul regional Mikolaiv, Vitali Kim, a spus: „Ieri, orcii au lansat cu atacuri cu rachete asupra soldaților adormiți”, adăugând că așteaptă mai multe informații oficiale de la forțele armate.

Te-ar mai interesa: Incredibil dar adevărat! Tatăl acestui copil nu s-...

La fața locului, salvatorii și pompierii lucrează neobosit de vineri, însoțiți de sunetul ciudat al buldozerului care curăța grămada uriașă de pietre, beton și bare de metal răsucite.

La câțiva metri de cazarma distrusă, o altă clădire mai puțin deteriorată adăpostește încă un cămin și câteva birouri. Toate geamurile sunt sparte și cizme militare sunt împrăștiate pe podea, scrie RFI.

Te-ar mai interesa: Cum îți dai seama că ești în prag de infarct. Toat...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private