Sari la conținut

Medic: 3 băuturi delicioase care scad rapid tensiunea

ceai de mentă
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
Beneficii ceai mentă

Consumul a trei băuturi gustoase ajută la scăderea rapidă a tensiunii arteriale ridicate. Dr. Evgeny Arzamastsev, nutriționist rus, spune că acestea sunt ceaiul de mentă, sucul de afine și un decoct de fructe de pădure uscate.

Ceaiul de mentă

Din mentă și alte plante cunoscute pentru efectul lor sedativ se pot face ceaiuri cu efect hipotensiv, a explicat specialistul. Ceaiurile din plante care includ mentă și alte plante calmante reduc nivelul de anxietate, ceea ce scade tensiunea arterială.

Ceaiul de mentă este deosebit de popular în rândul celor care suferă de pierdere în greutate, deoarece poate declanșa procesele metabolice și poate accelera metabolismul. Pe lângă ceaiul pur de mentă, medicul recomandă și consumul acestuia cu adaos de scorțișoară și lămâie.

Un exemplu de rețetă include următoarele ingrediente: 1 lămâie coaptă; 10 grame de scorțișoară; miere după gust; 10 grame de frunze de ceai negru; câteva crenguțe de mentă; Tăiați mărunt lămâia, turnați-o peste miere.

Se amestecă crenguțele de mentă cu frunzele de ceai și se toarnă peste apă clocotită (aproximativ un litru). Amestecul de miere și lămâie se amestecă cu lichidul. Băutura se fierbe timp de aproximativ 8 minute.

Folosirea regulată a ceaiului de mentă aduce și alte beneficii pentru sănătate.

Ajută la: reducerea excitabilității sistemului nervos; normalizarea somnului, eliminarea insomniei; îmbunătățirea stării emoționale, eliminarea gândurilor anxioase; întărirea sistemului imunitar; eliminarea zgurii și a toxinelor, prevenirea formării edemelor; activarea proceselor metabolice, accelerarea metabolismului; reducerea durerilor din timpul menstruației.

Sucul de afine

Potrivit medicului, hipertensiunea apare în primul rând retenția de lichide în organism, iar băuturile de afine au un efect diuretic. Sucul de afine sau decoctul din fructe ajută la eliminarea excesului de lichid și astfel ajută la reducerea tensiunii arteriale.

Decoctul de fructe de pădure uscate

Dr. Arzamastsev amintește că alimentele cu potasiu sunt adesea recomandate pacienților cu hipertensiune arterială. Acest lucru nu este întâmplător. Potasiul poate afecta nivelul tensiunii arteriale.

Există o mulțime de potasiu în darurile naturii – fructe, legume, fructe de pădure. Băuturile din ele ajută la reducerea tensiunii arteriale.

Pentru a normaliza tensiunea arterială în timpul iernii, acestea pot fi înlocuite în mod ideal cu un decoct de fructe uscate: caise uscate, prune uscate, ele conțin un conținut ridicat de potasiu și magneziu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel