joi, martie 23, 2023

Un accident vascular cerebral este o urgență medicală declanșată de o obstrucție a fluxului sanguin. Pe măsură ce organul este lipsit de oxigenul vital, sistemele organismului încep să se oprească.

În timp ce accidentele vasculare cerebrale lovesc de obicei fără niciun avertisment, anumite semne pot apărea în zilele sau săptămânile premergătoare unui accident vascular cerebral.

Te-ar mai interesa: Cât de periculoși sunt polipii de colon? Ce trebui...

Accidentele vasculare cerebrale sunt adesea prezentate ca fiind urgențe care apar din senin, dar unii oameni pot avea semne de avertizare în perioada premergătoare unui accident vascular cerebral.

De fapt, aproximativ una din trei persoane care suferă un preaccident vascular cerebral va dezvolta în cele din urmă un accident vascular cerebral complet, potrivit Premier Neurology Center.

Preaccidentele vasculare cerebrale sau mini-accidentele vasculare cerebrale sunt termeni comuni utilizați pentru a descrie un atac ischemic tranzitoriu.

5 semne timpurii care ar putea anunța că un accident vascular cerebral se apropie

Un atac ischemic tranzitoriu este declanșat de o întrerupere temporară a alimentării cu sânge a unei părți a creierului.

Te-ar mai interesa: Testul de sânge care ar putea detecta boala Alzhei...

Deși un atac ischemic tranzitoriu durează doar câteva minute și nu provoacă leziuni permanente, poate fi un semn de avertizare că un posibil accident vascular cerebral „ar putea să apară în viitor”.

„În unele cazuri, acest lucru se poate întâmpla la câteva ore sau zile mai târziu, sau chiar ani mai târziu”, explică Centrul Premier Neurology.

Simptomele unui pre-accident vascular cerebral pot oglindi simptomele unui accident vascular cerebral real, inclusiv:

Te-ar mai interesa: Dieta daneză: slăbești până în 20 kg în 13 zile RA...

  • Slăbiciune și/sau amorțeală la nivelul feței, brațelor sau picioarelor, în general pe o parte a corpului
  • Vorbire încețoșată sau distorsionată
  • Orbire sau vedere dublă la unul sau ambii ochi
  • Vertij
  • Pierderea echilibrului și/sau a coordonării.

Motivul pentru care aceste semne „timpurii” sunt similare cu un accident vascular cerebral în toată regula se reduce la ceea ce cauzează ambele probleme de sănătate.

Un accident vascular cerebral ischemic apare atunci când un cheag de sânge blochează alimentarea cu sânge a unei părți a creierului. În timpul unui pre-AVC, se întâmplă același lucru.

Cu toate acestea, acest blocaj este doar temporar în cazul AIT, motiv pentru care veți vedea doar simptome care durează câteva minute.

Te-ar mai interesa: Reţeta perfectă pentru curăţarea ficatului de toxi...

Este important să fiți consultat imediat de un medic

Premier Neurology Center adaugă: „Chiar dacă aceste simptome ale unui mini-atac cerebral sunt de obicei de scurtă durată și durează în general doar între unu și cinci minute, este important să fiți consultat imediat de un medic pentru un diagnostic și un tratament prompt pentru a preveni un accident vascular cerebral complet.”

Centrul medical nu este singurul organism de sănătate care avertizează asupra simptomelor „timpurii” ale accidentului vascular cerebral, care pot apărea înainte de apariția urgenței medicale propriu-zise.

Te-ar mai interesa: Mărturisiri de dincolo de moarte. Mărturia unui bă...

Potrivit Cardiac Screen, unele persoane pot prezenta simptome de alertă care să le anunțe un viitor accident vascular cerebral „cu câteva zile înainte de a suferi un accident vascular cerebral grav”.

Cercetările sugerează chiar că 43% dintre pacienții cu accident vascular cerebral au experimentat mini-simptome de accident vascular cerebral „cu până la o săptămână înainte” de a avea un accident vascular cerebral major.

Alte semne pe care le puteți experimenta înainte de un accident vascular cerebral în toată regula includ dureri de cap, amorțeală sau furnicături.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private