vineri, august 19, 2022

DEMENTA se poate strecura pe masura ce imbatranesti, iar problemele de memorie sunt un semn revelator. Deși nu există o modalitate dovedită de a preveni demența, s-a dovedit că o băutură aurie crește memoria de lucru cu 15%, oferind astfel promisiunea de a preveni declinul creierului.

Demența este o criză care se profilează în mare parte din lumea dezvoltată, unde populațiile îmbătrânesc. Pe lângă susținerea sistemelor de sănătate, există și o altă abordare: susținerea creierului împotriva declinului. Deși nu există modalități cunoscute de a preveni demența, se progresează în înțelegerea modului în care creierul poate fi fortificat.

Te-ar mai interesa: Alexandru Rafila, acuzat că a dat „ca hoțul” 21 de...

Deși nu este clar dacă va conferi protecție împotriva demenței, s-a dovedit că ceaiul de mentă stimulează memoria de lucru.

tratamente naturiste pentru indigestie

Menta este o planta aromatica .

Descoperirea a apărut dintr-o analiză care a încercat să evalueze trei ceaiuri din plante – mușețel german, măceș și mentă – și impactul lor asupra problemelor de sănătate importante pentru femei, cum ar fi somnul, anxietatea și dificultățile menstruale.

Comentând descoperirea, medicul de familie, coautor al studiului și consilier invitat al grupului independent de sănătate și bunăstare, Tea Advisory Panel (TAP), doctorul Gill Jenkins, a declarat:

Te-ar mai interesa: Efect bizar! Bărbat incapabil să „vadă” numerele d...

„Printre ceaiurile din plante analizate în această lucrare, a fost găsită menta cu prorietăți fantastice pentru îmbunătățirea memoriei”.

Potrivit documentului, revizuirea „a identificat un studiu pe 90 de femei și bărbați cu scădere a memoriei asociată vârstei și a constatat că 900 mg extract zilnic de mentă a îmbunătățit calitatea memoriei de lucru cu 15% și memoria de lucru spațială cu nouă procente”.

Te-ar mai interesa: Elena Udrea: Cer să fiu declarată nebună și lipsit...

Memoria de lucru este cantitatea mică de informații care poate fi ținută în minte și utilizată în executarea sarcinilor cognitive.

Memoria spațială se referă în mod specific la stocarea și regăsirea informațiilor din creier care sunt necesare atât pentru a planifica o rută către o locație dorită, cât și pentru a aminti unde este situat un obiect sau unde a avut loc un eveniment.

Te-ar mai interesa: Cum arată fiica Iuliei Albu. Are doar 13 ani și e ...

„Tendințele pentru îmbunătățirea dispoziției, a vigilenței și a comportamentului au fost, de asemenea, evidente în acest studiu”, a remarcat doctorul Jenkins.

Ea a continuat: „Un alt studiu uman care a folosit extract de mentă 900 mg pe zi la 142 de femei și bărbați (cu vârsta cuprinsă între 50-70 de ani) a constatat că menta a îmbunătățit funcția cognitivă”.

Descoperirea este deosebit de importantă deoarece, în afară de implicațiile evidente ale demenței, pandemia a făcut ravagii asupra funcției memoriei.

Te-ar mai interesa: Metoda egipteană: secretul care te ajută să dormi ...

Doctorul Jenkins a explicat: „Cei mai mulți dintre noi am suferit de o lipsă de conexiune socială în ultimii doi ani și, din cauza lipsei de noi experiențe, evenimente și date, amintirile noastre s-ar putea să fi devenit mai confuze”.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private