Sari la conținut

Medic: Aceasta este o greșeală comună pe care oamenii o fac iarna și poate duce la cancer

horoscopul zilei
sursa foto: unsplash
horoscop 2 decembrie

Un medic a avertizat asupra unei greșeli comune de iarnă care ar putea crește riscul de cancer.

Dr. Paul Banwell, fondatorul și fostul șef al The Melanoma and Skin Cancer Unit (MASCU) din East Grinstead, a declarat pentru Express.co.uk: „Suntem în continuare expuși riscului de cancer de piele în timpul lunilor de iarnă. Chiar și atunci când este frig sau cerul acoperit, razele UV ne pot afecta pielea.

„Razele UVA rămân constante pe tot parcursul anului și pot trece prin nori și ceață.”

Prin urmare, expertul a împărtășit că neglijarea purtării protecției solare în lunile de iarnă ar putea însemna vești proaste pentru riscul de cancer de piele.

„Vremea de afară cu siguranță nu ar trebui să ne dea impresia că suntem protejați de soare”, a spus Dr. Banwell.

Îngrijorător este faptul că cancerul de piele este considerat în prezent unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer din Marea Britanie, făcând 16.000 de noi victime în fiecare an.

Vestea bună este că utilizarea consecventă a cremei de protecție solară cu factor de protecție solară (SPF) vă poate reduce riscul de a suferi de această afecțiune gravă.

Cum să vă protejați împotriva cancerului de piele

Medicul a spus: „Prin urmare, susțin utilizarea zilnică a cremei de protecție solară pe tot parcursul anului.

„Atunci când alegeți o cremă de protecție solară, fie ea organică sau chimică, trebuie să căutați una cu spectru larg, astfel încât să fiți protejat atât de razele UVA, cât și de cele UVB”.

„Pentru a obține o protecție maximă împotriva radiațiilor UV, crema de protecție solară trebuie aplicată pe tot ceea ce este expus la soare, chiar și pe scalp.”

În afară de faptul că uită să aplice un factor de protecție în timpul iernii, mulți oameni sunt, de asemenea, vinovați de faptul că nu folosesc suficientă cremă de protecție solară.

Dr. Banwell a spus: „Cei mai mulți oameni aplică crema de protecție solară prea subțire și asta înseamnă că protecția este redusă.

„Un adult ar trebui să aplice în jur de șase până la opt lingurițe pentru a-și acoperi corpul.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.