Sari la conținut

Medic: acesta este cel mai bun condiment pentru pierderea în greutate – accelerează metabolismul și topește grăsimile

Sursă foto: Getty Images
Riscuri sindrom metabolic

Consumul regulat al unui condiment stimulează metabolismul și favorizează pierderea sănătoasă în greutate. Nutriționistul Oksana Dmitrieva a dezvăluit care este acesta.

Cel mai util condiment pentru metabolismul rapid și pierderea în greutate

Potrivit ei, acest produs are un efect pozitiv asupra sănătății umane, și anume îmbunătățește circulația sângelui, starea pielii și întărește sistemul imunitar.

„Dacă veți consuma acest condiment în mod regulat, nu numai că veți uita de răceli și viruși, datorită creșterii imunității. Dar, cel mai important, greutatea în plus va dispărea rapid”, a spus medicul.

Medicul mai adaugă că persoanele care consumă regulat piper negru nu se plâng de afectarea funcției organelor interne. Ei nu știu ce este tulburarea metabolismului sau depresia.

Beneficiile pentru sănătate ale piperului

Următoarea este o listă a principalelor beneficii pentru sănătate ale piperului de pe site:

Ajută la pierderea în greutate

Piperul este un condiment care are cantități excelente de capsaicină, un compus termogenic a cărui funcție principală este de a accelera metabolismul, pentru a stimula arderea grăsimilor corporale. De asemenea, încetinește ritmul de digestie a alimentelor, prelungind astfel starea de sațietate pe tot parcursul zilei.

Favorizează digestia

Acest condiment se caracterizează prin flavonoidele, piperina și cumarinele sale, trei compuși care stimulează secreția de enzime digestive de către pancreas, ficat și stomac. Acest lucru îmbunătățește digestia alimentelor și, la rândul său, accelerează eliminarea toxinelor.

Luptă împotriva diabetului

Piperul conține capsaicină, un compus bioactiv care ajută la controlul eliberării de insulină în sânge, permițând astfel echilibrarea nivelului de glucoză din sânge. Este, de asemenea, un condiment care ajută la prevenirea rezistenței la insulină și a diabetului.

Îmbunătățește starea de spirit

O zi proastă poate fi rezolvată de piper, deoarece acest ingredient conține triptofan, magneziu, flavonoide și capsaicină, care sunt compuși bioactivi ce ajută la promovarea relaxării, plăcerii și a unei stări de bine.

Întărește sistemul imunitar

În general, atunci când sistemul imunitar este slăbit, organismul are puține mijloace de apărare pentru a reacționa, motiv pentru care site-ul în cauză recomandă consumul de piper, deoarece acesta conține piperină, un compus bioactiv cu acțiune imunomodulatoare care reduce citokinele proinflamatorii și ajută la combaterea virușilor, bacteriilor și ciupercilor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.