Sari la conținut

Medic: aceste 2 legume agravează guta și obosesc ficatul

Dieta pentru guta
Sursa foto: Doctorul Zilei
Alimente benefice pentru pacientii cu guta

Două legume sunt deosebit de dăunătoare pentru persoanele de vârstă pensionară, în special în prezența gutei, precum și pentru sănătatea ficatului. Medicul rus Alexandra Stepanenko spune că acestea sunt mazărea și roșiile la conservă.

Cele mai dăunătoare legume pentru ficat

Conservele de mazăre – consumul a mai mult de 3-4 linguri de acest produs pe zi îi amenință pe vârstnici cu formarea puternică de gaze. În plus, poate inhiba producția de enzime și poate provoca degenerarea grasă a ficatului.

Roșiile – aici, în primul rând, merită acordată atenție originii legumelor și metodelor de cultivare a acestora, deoarece îngrășămintele chimice, pesticidele și modificările genetice folosite pot afecta negativ sănătatea umană.

Prin urmare, atunci când alegeți această legumă, ar trebui să dați preferință produselor organice sau cultivate în casă, care nu conțin aditivi periculoși. În plus, medicul avertizează că roșiile pot înrăutăți starea pacienților cu gută.

Dar totuși, beneficiile roșiilor nu trebuie neglijate. Consumul lor regulat ajută la menținerea rezistenței oaselor. Acest lucru este deosebit de important mai ales pentru persoanele în vârstă.

Roșiile sunt foarte eficiente în bolile de piele, îndepărtează cu ușurință acneea, ajută la eczeme, îmbunătățesc starea părului și a scalpului, pot fi folosite ca un peeling ușor.

Toate acestea se datorează acidului ascorbic (este, de asemenea, vitamina C), care are un efect antiinflamator și antibacterian pronunțat. Este important de știut că, în scopuri cosmetice, este necesar să se utilizeze leguma în exterior, de exemplu, ca parte a măștilor de argilă.

Roșiile contribuie la prevenirea bolii Alzheimer și a altor boli neurologice. Această legumă menține presiunea osmotică normală în țesuturi, stabilizează metabolismul sării și este capabilă să reducă inflamațiile, ajutând în cazul unor boli precum reumatismul și artrita.

Pentru o persoană sănătoasă, doza recomandată este de 300 g pe zi. Probleme digestive – persoanelor cu afecțiuni ale tractului gastro-intestinal, în special ulcerul gastric, nu li se recomandă consumul de roșii.

Excesul de acid gastric din roșii poate provoca arsuri la stomac sau reflux acid (eructații). Semințele și coaja roșiilor pot provoca sindromul colonului iritabil și balonare.

Reacții alergice – acest fruct este un alergen puternic. Reacțiile pot apărea nu numai la copii, ci și la adulți.

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel