Sari la conținut

Medic: aceste 3 tipuri de carne sunt cele mai benefice pentru colesterolul ridicat

Infecțiile alimentare apar când consumi alimente alterate
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
alimente alterate

Colesterolul ridicat, din cauza căruia se formează plăci în vase, duce la deteriorarea fluxului sanguin și, ca urmare, la boli cardiovasculare grave. Este bine cunoscut faptul că carnea este unul dintre alimentele în care acesta este conținut în cantități mari. Dar acest lucru nu se aplică la toată carnea.

Cea mai utilă carne pentru colesterolul ridicat

„Într-adevăr, multe tipuri de carne nu dăunează vaselor de sânge, dimpotrivă, ele îmbunătățesc metabolismul, ceea ce înseamnă că reduc riscul de a dezvolta ateroscleroză”, spune nutriționistul Dr. Vera Denezka.

„În general, carnea este o sursă de proteine, un întreg complex de vitamine, oligoelemente și aminoacizi necesari pentru funcționarea normală a organismului uman. Prin urmare, chiar și persoanele cu un nivel ridicat de colesterol ar trebui să mănânce carne. Principalul lucru este să faceți alegerile corecte și să nu mâncați carne prăjită”, spune expertul.

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Dr. Vera Denezka a enumerat tipurile de carne pe care le pot consuma persoanele cu un nivel ridicat de colesterol.

1. Carnea de iepure – conține mai multe proteine chiar și decât puiul. De asemenea, este bogată în acizi grași polinesaturați benefici, despre care se știe că protejează organismul împotriva proceselor inflamatorii. Cu toate acestea, carnea de iepure conține mult mai puțin colesterol decât alte tipuri de carne. O altă calitate importantă a acesteia este că este digerată în proporție de 90 la sută, ceea ce oferă o senzație de sațietate. În cazul cărnii de vită, această cifră este de 60 la sută.

2. Carnea de prepeliță – conține o cantitate minimă de colesterol, dar multe substanțe utile. De exemplu, aminoacidul tirozină din ea îmbunătățește memoria, funcția tiroidiană și rezistența la stres. Această carne dietetică este potrivită pentru aproape toată lumea.

3. Miel – există un mit conform căruia aceasta este o carne grasă care cu siguranță nu este potrivită pentru persoanele cu colesterol ridicat. De fapt, este chiar opusul. Există puțin colesterol în carnea de miel, dar există lecitină, care este responsabilă pentru procesul de descompunere a colesterolului. Acest lucru înseamnă că consumul său servește drept prevenire a aterosclerozei. Nutriționistul adaugă, de asemenea, că persoanele cu colesterol ridicat pot consuma pui și curcan.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: