Sari la conținut

Medic: Acestea sunt băuturile pe care le considerăm cu toții bune, dar nu sunt

bauturi considerate sănătoase
Sursă foto: Getty Images
Consumul excesiv de băuturi îndulcite cu zahăr vă poate dăuna ficatului.

În căutarea unui corp perfect și o sănătate bună, mulți oameni încep să bea mai multă apă sau alte băuturi bogate în vitamine. De exemplu, sucuri proaspăt stoarse, lapte vegetal, apă cu lămâie etc. Dar, de fapt, nu toate sunt atât de sănătoase pe cât pretind ei.

Cât de sănătoase sunt băuturile considerate ”sănătoase”

Un renumit medic nutriționist a numit cinci „elixiruri ale sănătății și tinereții” lichide care pot fi înlocuite cu ușurință cu apă plată și rezultatul va fi același. Acestea includ suc proaspăt, suc de migdale, lichide fără calorii și fără zahăr, apă de cocos, băuturi pentru sport.

5 băuturi care nu sunt sănătoase

Sucul proaspăt – potrivit medicului, singura informație adevărată despre el, care se găsește ușor pe internet, este că este mai sănătos decât sucurile din magazin.

„Nu pot contrazice asta. Dar toate celelalte afirmații despre fructele proaspete sunt doar hype. De exemplu, spre deosebire de fructele naturale, sucurile nu conțin fibre, care sunt bune pentru tractul gastro-intestinal, dar au mai mult zahăr într-un pahar. decât ar trebui să mănânce pe zi. Dacă nu intenționați să vă despărțiți de fructe, încercați să le mâncați în starea lor normală. Potoliți-vă setea cu apă plată”, ne sfătuiește expertul.

lapte, beneficii pentru sanatate
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

„Laptele de migdale – vegetarienii o numesc poate cea mai bună alternativă la laptele de vacă. Dar, de fapt, ar fi exagerat să numim băutura extrem de sănătoasă. Și iată de ce.

În laptele din magazin, nu veți găsi proteine ​​sănătoase, vitamine și minerale care sunt din belșug în migdale. Pentru că compoziția produsului nu este naturală, ci plină de aditivi, stabilizatori și potențiatori. Dacă doriți să obțineți vitamine, nutriționistul vă recomandă să consumați nuci, iar dacă vă este sete, să beți apă plată,” spune expertul.

Sifonul conține zahăr și calorii

„Băuturi cu etichete pe care scrie „0 calorii, 0 zahăr” – se pare că toată lumea știe deja că această inscripție este doar un truc de reclamă. Sifonul conține atât zahăr, cât și calorii. Dar nu există substanțe utile. La urma urmei, nu există nimic natural.

Medic: Citiți doar eticheta cu mai multă atenție

Apa de cocos este o alta dintre principalele tendinte moderneîn domeniul stilului de viață sănatos. Sunt multe persoane care refuză complet să bea apă plată în favoarea apei de cocos. Și acest lucru dăunează grav sănătății lor.

Potrivit nutriționistului, majoritatea soiurilor din această băutură conțin mult zahăr, aditivi chimici și chiar potențiatori de aromă.

„Băuturi pentru sport – din păcate, nici acesta nu este cel mai bun înlocuitor al apei. La urma urmei, chiar și într-o sticlă de 100 de grame sunt atât de multe calorii. În plus, există carbohidrați în exces. Se pare că nu aceasta este compoziția care va ajută la obținerea rapidă a unei siluete subțiri și la îmbunătățirea sănătății”, adaugă nutriționistul, citează health.com.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel