Sari la conținut

Medic: Acestea sunt cele mai importante vitamine pentru femei

Vitamine esentiale pentru femei
Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro
Vitamine pentru femei

Din păcate, femeile uită adesea că organismul are nevoie de diferiți nutrienți și vitamine pentru funcționarea normală. Majoritatea dietelor exclud nu numai substanțele nocive, ci și utile din dietă. În acest context, medicii le recomandă câteva vitamine. Uite despre ce este vorba.

Potrivit medicului ginecolog Melanie Mailian, unele vitamine ar trebui luate pe tot parcursul anului și, de preferință, în mod constant de către femei.

Acestea sunt vitaminele C, D și E. Cele mai bune vitamine pentru femei Vitamina D are efect antiinflamator, întărește sistemul imunitar și previne dezvoltarea patologiilor cardiovasculare. În plus, aportul său are un efect pozitiv asupra ciclului menstrual.

Pentru cei care plănuiesc o sarcină, dr. Maylian a recomandat să ia vitamina E. Aceasta nu numai că sprijină regenerarea pielii, dar întărește și sistemul cardiovascular, asigură ovulația reușită și este necesară la începutul sarcinii.

„Dacă vrei să arăți bine, ia vitamina C, aceasta este responsabilă de aspectul pielii și de sănătatea sistemului cardiovascular”, a spus medicul.

Medic: O dată pe an este obligatoriu să luați fier

Vitamine esentiale
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Alături de fier, reprezentanții celor blânzi au nevoie și de următorii nutrienți: calciu, acizi grași omega-3, magneziu, zinc. Acestea protejează împotriva osteoporozei și a plăcilor de colesterol, ajută la menținerea mușchilor și reduc stresul. Un alt motiv pentru pierderea fierului în corpul feminin este dependența frumoasei jumătăți a umanității de diete stricte și de monitorizarea constantă a propriei greutăți.

Lipsa fierului are cel mai deplorabil efect atât asupra sănătății, cât și asupra bunăstării și aspectului unei femei. Apar următoarele plângeri – slăbiciune generală, leșin, amețeli și tinitus, dificultăți de respirație în timpul exercițiilor fizice, puls rapid, pete în fața ochilor, somnolență în timpul zilei și dificultăți de a adormi noaptea, nervozitate, deteriorarea memoriei și a atenției, hipersensibilitate la frig, frecvente racelii si dezvoltarea infectiilor intestinale acute.

Activitatea mentală și fizică scade. Apar slăbiciune musculară și rezistență redusă și forță musculară.

„Nu este importantă cantitatea de fier conținută în alimente, ci ce cantitate reală de oligoelement intră în organism. Nu mai mult de 2 mg de fier pot fi absorbite în intestine pe zi. În același timp, pentru a menține hematopoieza normală, o persoană are nevoie de 20-30 mg de fier zilnic. Cu un tratament adecvat al deficitului de fier, anemia dispare de obicei în 1-2 luni”, spune expertul.

 

Etichete:
Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: