duminică, octombrie 25, 2020

Obiceiurile care slăbesc sistemul imunitar. Imunitatea este capacitatea naturală a organismului de apărare în faţa unor substanţe străine-virusuri, microbi, bacterii, paraziţi. Anticorpii şi celulele de apărare (limfocitele) “digeră” substanţele străine.

De cele mai multe ori însă, imunitatea scade ca urmare a unor boli- cancere, infecţii, dar şi în urma tratamentului cu citostatice şi cortizon. În acest caz, anticorpii nu pot face faţă.

Obiceiurile care slăbesc sistemul imunitar

Citește și:

De altfel, nu orice stare de rău înseamnă o scădere a imunităţii. “Pot fi cauze afective sau reacţii ale organismului la schimbările de temperatură. În general, imunitatea scade pentru că nu vă hrăniţi corespunzător, că trăiţi în stres continuu, sunteţi sedentari sau aveţi caz de boli severe”, adaugă doctorul Corneliu Moldovan, medic oncolog şi homepat.

Dacă aţi avut episoade repetate de viroze sau infecţii, nu daţi iama în raftul cu suplimente alimentare. ”Aceste suplimente, adminstrate îndelungat scad imunitatea şi mai rău”, atrage atenţia medicul Moldovan.

Citește și:

De exemplu, calciul în exces poate provoca somnolenţă şi se depune în ţesuturi, fierul în exces duce la pierderea poftei de mâncare şi se depune în ficat, pancreas şi cord, magneziul în exces poate tulbura sistemul nervos şi renal, prea mult potasiu poate duce la pareze, iar zincul în exces irită stomacul şi accelerează ateroscleroza.

Excesul de vitamina C provoacă diaree sau ulcer

Citește și:

Luate în exces, şi “sănătoasele” vitamine, pot avea efecte adverse: “vitamina A poate da dureri de cap, anorexie, dureri musculare, oboseală extremă, vitamina C- greaţă, diaree şi ulcer cronic, vitamina D poate favoriza depunerea calciului la rinichi şi poate creşte tensiunea arterială şi colesterolul, iar vitamina E poate slăbi imunitatea”, avertizează specialistul Moldovan.

 

Parteneri--