Sari la conținut

Medic: Acestea sunt primele semne care indică apariția dereglărilor hormonale

probleme hormonale
Imagine creată cu AI

Medic, despre primele simptome ale problemelor hormonale! Hormonii sunt substanțe biologic active care se deplasează prin corp prin fluxul sanguin și acționează ca transmițători de „mesaj” între diferite organe și țesuturi. Acestea reglează metabolismul și procesele fiziologice.

Dezechilibrul hormonal

Prin urmare, este extrem de important ca acestea să fie în echilibru. Medicul rus Dr. Olga Ulankina spune care sunt simptomele externe care indică dezechilibrul hormonal. În primul rând, ea indică modificări ale greutății și ale stării pielii, părului și unghiilor.

„Nivelurile hormonale sunt supuse unei „monitorizări” constante de către o zonă specială a creierului – hipotalamusul. Hipotalamusul își comunică „deciziile” unei alte părți a creierului – glanda pituitară. Glanda pituitară, primind un semnal de la hipotalamus, produce noi hormoni care controlează funcționarea tuturor organelor. În consecință, hipotalamusul și glanda pituitară sunt părți ale creierului care reglează producția de hormoni în organe”, spune expertul.

Potrivit medicului, modificările de greutate și problemele pielii pot apărea din cauza dezechilibrului hormonal. Medicul mai spune că tulburările hormonale din organism pot fi diagnosticate prin analize de sânge.

Probleme hormonale
Sursă foto: Media Flux

„Dar uneori este posibil să ghicim despre schimbările în funcționarea sistemului endocrin care provoacă dezechilibru hormonal, luând în considerare unele simptome externe. Dezechilibrul hormonal poate fi indicat prin pierderea sau creșterea bruscă în greutate, iar acest simptom poate fi cauzat de diverse boli. De exemplu, o tulburare tiroidiană sau sindromul ovarului polichistic”, spune medicul.

Simptom care apare adesea cu dezechilibrul hormonal

Un alt simptom care apare adesea cu dezechilibrul hormonal este problemele pielii. La femei, atunci când nivelul de estrogen scade, pielea devine excesiv de uscată și își pierde strălucirea sănătoasă. În plus, pe piele apar erupții cutanate și acnee.

„O strălucire uleioasă poate apărea și pe față”, adaugă dr. Ulankina.

Medicul explică că starea părului și a unghiilor reflectă și schimbările hormonale care apar în organism. „Căderea excesivă a părului sau creșterea excesivă a părului în locuri neobișnuite poate fi cauzată de un dezechilibru al hormonilor sexuali.

În plus, hormonii sunt responsabili pentru starea de spirit și bunăstarea unei persoane. Schimbările de dispoziție, iritabilitatea crescută, precum și oboseala, care se resimte în ciuda somnului adecvat și a lipsei exercițiilor fizice intense, indică și un dezechilibru hormonal”, spune specialistul.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel