joi, decembrie 1, 2022

Un medic este acuzat că și-a „cazat” părinții în Spitalul de Urgență, în condițiile în care spațiile din unitățile medicale sunt și așa insuficiente.

 

Când toată lumea se luptă pentru un loc în spital, un medic ar fi încălcat orice regulă. Părinții săi ar fi beneficiat de condiții de lux în spital timp de ani de zile.

O doctoriță de la Spitalul de Urgență „Sfântul Spiridon” din Iași este acuzată că și-ar fi cazat părinții ani de zile la secția de dermatologie pe care o conduce, dar și în alte două secții ale unității sanitare.

Te-ar mai interesa: Ce boli se pot moșteni de la părinți. Atenție la a...

Mai multe persoane din spital au spus că părinții doctoriței au stat, în ultimii ani, mai mult timp în spital decât acasă.

Potrivit Ziarul de Iași, tatăl doctoriței ar fi stat timp de trei ani în spital, beneficiind de îngrijire din partea personalului medical.

Totodată, prin Casa de Asigurări de Sănătate au fost decontate peste 270 de zile de îngrijiri medicale pentru tatăl doctoriței.

Cazare mai ales pe timp de iarnă…

Și mama medicului a fost sub atenta supraveghere a medicilor timp de aproximativ șase luni, de regulă iarna.

”Stă singur într-o rezervă de vreo trei ani, ca pacient, uneori i se face foaie de internare, alteori nu. Înainte îl mai ducea acasă, mai revenea, acum stă încontinuu.

Te-ar mai interesa: Poziția de somn care îți distruge sănătatea. Încea...

Medicamentele de care are nevoie se scriu în condica de pe secţie şi le primeşte de la farmacia spitalului. Mereu trebuie ca cineva din personalul medical să stea cu el, în timp ce o singură infirmieră, de exemplu, trebuie să se ocupe de alţi 27-30 de bolnavi, câţi se află internaţi acolo.

Cel mai greu e în tura de noapte, când o singură infirmieră trebuie să îşi facă şi treaba de pe sector şi să stea cu el. Acolo sunt probleme cu personalul care este insuficient, în secţie au mai rămas 6

Te-ar mai interesa: Cele 3 simptome de CANCER la care trebuie să fii a...

infirmiere din 13 câte erau, iar turele s-au schimbat, de la 8 ore cât era acum sunt ture de 12 ore”, au precizat membri ai personalului medical, notează Ziarul de Iași.

„S-a constatat că pentru domnul, din 2018, și pentru doamna, din 2019, sunt multe zile de spitalizare care depășesc durata medie de spitalizare din spitalul nostru, care este spital de urgență.

Pacientul a avut spitalizări și în clinica de dermatologie, și în clinica de cardiologie, și în terapie intensivă având la acel moment criterii de ATI.

Te-ar mai interesa: Orice viitoare mamă trebuie să știe. Ce se întâmpl...

Cele mai multe zile de spitale, depășind 100, sunt în clinica dermatologie”, a transmis Diana Cimpoeșu, coordonator SMURD Iași.

În prezent, conducerea spitalului face o anchetă pentru a afla exact ce s-a întâmplat și care este motivul pentru care părinții medicului sunt internați atât de des și de mult timp în spital.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private