luni, ianuarie 30, 2023

Vasi Rădulescu, medic și scriitor, a postat pe pagina sa de socializare un mesaj în care povestește cum s-a suprasolicitat de-a lungul timpului și explică cât de important este să avem grijă de voi și de liniștea noastră.

„Am avut până acum trei momente în care am simțit că mai am puțin și dau colțul.

Prima dată am muncit vreo 70 de ore fără să dorm, pentru că trebuia să termin niște proiecte, să le livrez și să fiu plătit. Pe măsură ce trecea timpul, aveam senzația că pot face oricând un accident cerebral.

Te-ar mai interesa: Cele mai dificile zodii. Sunt imposibil de înțeles...

A doua oară eram după patru gărzi puse cu o zi între fiecare, cu somn puțin și prost, cu cazuri grele și solicitări multiple. Era să cad din picioare pe trotuar, în supermarket, pe treptele blocului. Abia am ajuns acasă.

A treia oară m-am enervat când eram prins în consultații și nu făcusem materialele pentru o emisiune, iar producătorul mă presa cu mesaje și telefoane, veneau alți pacienți care nu aveau programări, toată lumea trăgea de mine. Am fugit de la cabinet ca să ajung acasă și să termin materialele, eram într-o tensiune cumplită și credeam că îmi va pocni imediat un vas de sânge în cap.

Te-ar mai interesa: Efectul surprinzător pe care îl are acest condimen...


Viața trăită în presiune nu e plus ci minus

Toate s-au întâmplat din vina mea.

Am ales să muncesc până la epuizare, chiar dacă știam cazuri multiple de tineri care au murit subit.

Am ales să întind coarda și cu gărzile, unde uzura psihică și intelectuală nu se compară cu nimic.

Am ales să muncesc pe mai multe fronturi, ignorând majoritatea capitolelor ce servesc drept contragreutate.

Toate până la un punct, când am realizat că goana asta e absurdă, că viața trăită în presiune nu e plus ci minus, că trebuie să ating o armonie, că suprasolicitarea poate răpune și tinerii, că totul trebuie calculat, ponderat, cu moderație.

Te-ar mai interesa: De ce apare pofta de murături în sarcină? Adevărul...

De foarte multe ori ajungem în situații limită din cauza noastră, pentru că ne supărăm prea tare, muncim prea mult, nu compensăm tensiunile, tragem în șapte părți, trăim cu semnale în corp pe care le ignorăm mult timp, indiferent de vârstă.

A naibii treabă, mai dați-o naiba și aveți grijă de voi și de liniștea voastră”, a scris medicul Vasi Rădulescu pe Facebook.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private