Sari la conținut

Medic: Bea-l cel puțin o săptămână, ceaiul care curăță ficatul de toxine și reglează colesterolul

ceai
sursa foto unsplash
Beneficiile ceaiului de ciulin

Un medic recomandă consumul unui ceai din plante care are capacitatea de a curăța ficatul de toxine și, mai mult, reglează colesterolul rău din sânge. Acesta recomandă consumul lui o dată pe săptămână. Află ce alte beneficii mai are această plantă.

Plantă arată ca o buruiană, dar are multe proprietăți benefice. Ceaiul din semințele sale curăță ficatul și pielea de toxine. Scade colesterolul și zahărul din sânge. Datorită proprietăților sale benefice, va susține digestia și va elimina deteriorarea acneei, relatează dr. Natalia Balan.

Ceaiul poate fi consumat temporar și pentru indigestie după consumul de alimente greu digerabile, potrivit expertului.

„Acest ceai este o mini-detoxifiere. Va curăța ficatul și va da o strălucire pielii”, adaugă medicul.

La ce ajută ceaiul de ciulin de lapte?

Ciulinul de lapte (Silybum marianum) este un tip de plantă anuală din familia Asteraceae. În aparență, este foarte asemănător cu ciulinul comun sau cu ciulinul de câmp însuși, care aparține aceleiași familii. Semințele de cătină au o serie de proprietăți benefice. Conțin cantități mari de grăsimi sănătoase și fibre.

ciulin
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei

Cu toate acestea, principalul ingredient activ din semințele de cătină este silimarinul antioxidant, antiinflamator și antiviral. Este un compus flavonolignan care protejează ficatul de toxine.

„Cercetarile arata ca datorita continutului sau de silimarina, ciulinul de lapte reduce leziunile hepatice cauzate de radicalii liberi generati atunci cand ficatul metabolizeaza substantele toxice. Reduce inflamatia si regenereaza parenchimul hepatic. Are si efect coleretic, reduce nivelul de colesterol LDL nociv. și nivelul zahărului din sânge”, spune specialistul.

Când  trebuie consumat ceaiul de ciulin de lapte?

„Este recomandat în special persoanelor care suferă de boală hepatică alcoolică, boală hepatică grasă nealcoolică, hepatită și chiar cancer la ficat. Datorită proprietăților sale antioxidante, antiinflamatorii și antibacteriene, ciulinul de lapte poate fi și un supliment util pentru persoanele care suferă de acnee”, spune specialistul.

Cum se face ceai de ciulin de lapte?

Ceai
Sursă foto: Getty Images
Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel