Sari la conținut

Medic: Cafeaua e vasodilatator. Sunt povești că îți crește tensiunea

cafea dimineata
sursa foto: arhiva doctorul zilei
Cafea, amestecuri interzise

Doru Negru, medicul diabetolog și boli interne, spulberă toate miturile și spune răspicat în cadrul unui interviu: „Cafeaua e cea mai bună, e sănătate curată!”.

Având în vedere că în ultimii ani ai comunismului medicii interziceau cafea pe motiv că nu este bună pentru sănătate, medicul subliniază contrariul.

„Pe măsură ce trece timpul se descoperă tot mai multe și tot mai multe efecte benefice ale cafelei.

O cafea, două, chiar trei pe zi, dar nu toate deodată sunt sănătate curată”, a mai spus medicul Doru Negru, în exclusivitate pentru DC Medical.

Care e cea mai bună cafea?

„Mare diferență nu e. Espresso e foarte concentrată, cea Americană e ceva apă vopsită. Americanul o bea într-o găleată, italianul o bea puțină.

Nu e nicio diferență. Sunt povești că îți crește tensiunea… hai să fim serioși, cafeaua e vasodilatator, ce iei pe mere, dai pe pere, ce crește forța de contracție a inimii, face vasodilatație, nu crește tensiunea”, a conchis el.

Dr. Virgilu Stroescu a prezentat rețeta unei cafele gustoasă și sănătoasă, care ne umple de energie.

Licoarea nu este tocmai o cafea, ci o băutură care ne umple de energie, fiind reţeta dr. Virgiliu Stroescu, supranumit „apostolul alimentației sănătoase”.

Această băutură este cunoscută în mediul online drept „Cafeaua lui Virgil”, după numele medicului.

Cum se prepară „cafeaua” din pătrunjel

Avem nevoie de numai câteva ingrediente şi un blender, pentru a prepara acasă, la orice oră, licoarea magică, potrivit topremediinaturiste.ro.

Ingrediente

– 2 legături de pătrunjel proaspăt

– 1 lingură miere de albine

– 1 lămâie bio

– 1 lingură ulei de măsline

– jumătate de litru de apă

Mod de preparare cafea din pătrunjel

Pătrunjelul se spală, se taie și se pune în blender. Se adaugă mierea, lămâia tăiată bucăţi cu tot cu coajă (sau sucul de lămâie), uleiul de măsline și apa. Se amestecă bine.

Se bea o ceașcă de cafea de pătrunjel sau un pahar, zilnic.

Dr. Virgiliu Stroescu: „Când bei un pahar din acesta, simți un fel de zguduitură în corp”

„Când bei un pahar de acesta, indiferent de cât de obosit ești și cât de trist ești, și amărât, simți întâi un fel de zguduitură în corp, se ridică părul și, după un sfert de oră, jumătate de oră, ești ca și cum te-ai fi sculat din somn”, spune dr. Virgiliu Stroescu.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel