miercuri, mai 31, 2023

Iodura de potasiu a devenit cel mai căutat medicament al momentului în România. Cu toate acestea, medicii avertizează asupra efectelor nefaste asupra sănătății prin administrarea acestui tratament preventiv.

Printre medicii care ridică un semnal de alarmă este și Gabriel Tatu – Chițoiu, medic primar Cardiologie și Medicină Internă la Spitalul Clinic De Urgență Floreasca din București, fost președinte al Societății Române de Cardiologie.

Te-ar mai interesa: O nouă metodă revoluţionară de tratare a bolnavilo...

Într-o postare pe pagina domnisei sale de Facebook, acesta avertizează că cei care iau preventiv iodură de potasiu riscă să se trezească „cu tiroida dată peste cap”.

„Aud că iodura de potasiu a dispărut din farmacii…motivația fiind că ar preveni efectele radiațiilor unor bombe nucleare

Opinie:

1. Dacă explodează o bombă nucleară nu mai ai ce preveni. Iodura de potasiu pe care o înghițim (în ideea că iodul să se fixeze în tiroidă astfel încât să blocheze fixarea iodului radioactiv) nu poate preveni transformarea noastră în vapori (în cel mai bun caz; în cel mai rău caz lumina exploziei ne orbește iar temperatura uriașă ne da foc…deci stăm cu iodul în tiroidă dar suntem orbi și ardem)

Te-ar mai interesa: 10 efecte adverse mai puţin cunoscute ale unui fru...

2. Iodul radioactiv este doar unul dintre izotopii emiși în radiații. Mai sunt și alții dintre care amintesc stronțiul radioactiv cu timp de înjumătățire de 30 de ani. Altfel spus…iodul nu ne ferește de boală de iradiere.

3. Oamenii și-au luat iodura de potasiu ca să o folosească „în caz de…” Păi..când vine „în caz de…” iodul radioactiv se duce direct în tiroidă…noi luăm abia atunci iod …efectul este că acesta nu intră în tiroidă pentru că acolo s-a cantonat iodul radioactiv..deci ..teoretic ar trebui să înghițim iod acum, înainte de „impact” și nu „atunci”…dacă înghițim iod masiv acum…ne dăm tiroida peste cap.

Te-ar mai interesa: Ciucă și Ciolacu au bătut palma cu sindicaliştii d...

Deci…inutil”, a scris Gabriel Tatu-Chițoiu pe Facebook.

Într-o altă postare, medicul amintește că nivelul de radiații este normal, potrivit anunțurilor oficiale, dar și că primii care ar avea de suferit ar fi soldații ruși.

„Aud acum că ideea de a te îndopa cu iodura de potasiu a apărut în urmă unei vești potrivit căreia rușii au spart sarcofagul de beton de la Cernobîl și de acolo scapă radiații..??!!

Te-ar mai interesa: Cât de periculoasă este alergia la ambrozie. Român...

Păi…

1. primii care ar fi avut de suferit ar fi fost soldații ruși. Toată coloana aia de 64 de km ar fi fost acum în boală de iradiere și războiul s-ar fi terminat (…oare de aia s-a oprit din drum și nu pentru că nu mai aveau motorină?

2. s-a anunțat oficial de 2 ori că așa ceva nu s-a întâmplat și că nivelul de radiații este normal.

Aș zice să ne revenim…altfel ne pomenim cu tiroidă dată peste cap și o națiune întreagă care va lua Tyrozol, Euthyrox etc”, a avertizat medicul.

Te-ar mai interesa: Alergia la veninul de albine poate pune viața în p...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private