luni, martie 20, 2023

Bolile de inimă ucid sute de mii de oameni  în fiecare an. De cele mai multe ori, oamenii ignora unele dintre semnele cheie ale sănătății precare ale inimii.

Senzația de amețeală când te ridici repede și picioarele umflate sunt doar câteva dintre simptomele pe care nu ar trebui să le lași niciodată necontrolate, atrag atenția experții.

Dr. Ameet Bakhai, cardiolog la Spire Bushey Hospital din Londra, a spus că oamenii ignoră adesea semnele „până când este prea târziu”.

Te-ar mai interesa: Dr. Adina Alberts: TOP 6 alimente care alungă anxi...

Și a dezvăluit că un adult sănătos ar trebui să poată să urce în fugă două etaje de scări, să se ridice rapid fără amețeli, să-și țină respirația timp de 20 de secunde și să se ghemuiască pe toaletă – cu condiția să nu aibă alte afecțiuni de sănătate.

Medic cardiolog: NU ignorați aceste simptome!

Medicul a spus că mulți oameni cred că simptomele precum amețelile și umflarea picioarelor sunt cauzate de altceva. Astfel, semnele timpurii ale unei afecțiuni de inimă sunt trecute cu vederea. El spune că „inima strigă după ajutor”, atunci când ne confruntăm cu: o greutate neobișnuită în braț la efort, dificultăți de respirație la urcatul scărilor și un puls neobișnuit de accelerat, notează Daily Mail.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă în corp dacă nu bei apă? Medic: Cre...

Unele simptome, cum ar fi dificultatea de a ne apleca și de a ne ridica, ar putea indica faptul că inima „nu se adaptează la diferitele poziții ale corpului sau reține lichid suplimentar”.

De asemenea, doctorul spune că alte simptome care nu ar trebui niciodată ignorate includ:

 • transpirația abundentă după exerciții ușoare,
 • greața cu dureri în piept și
 • oboseala la trezire.

„Problemele cardiace se pot agrava adesea progresiv, până când, într-o zi ajung să se complice: lucru care ar fi putut fi evitat dacă am ține cont de semnele de avertizare”, susține dr. Ameet Bakhai. El a adăugat că îngrijirea inimii este „esențială” și ar trebui prioritizată.

Te-ar mai interesa: Oboseală psihică: Care sunt semnele care necesită ...

O greșeală generală este faptul că oamenii consideră că doar persoanele în vârstă sunt predispuse afecțiunilor cardiovasculare.

„Ceea ce, din păcate, este o neînțelegere, deoarece bolile de inimă pot afecta oameni de toate vârstele, în special în epoca Covid și nu numai, deoarece virusul poate ataca inima și mucoasa inimii destul de frecvent. Afecțiunea se numește miopericardită.”, a mai adăugat cardiologul.

Te-ar mai interesa: Medic român celebru în SUA: Niciun medicament din ...

Un studiu al Serviciului Naţional de Sănătate din Regatul Unit (NHS), din 2021, a relevat că mai mult de jumătate dintre persoanele spitalizate cu Covid au suferit leziuni la inimă.

Cele 10 simptome pentru sănătatea inimii pe care nu trebuie să le ignorați

 • Amețeală la ridicarea rapidă în picioare
 • Dificultăți de respirație
 • Dificultate de a te apleca
 • Palpitații
 • Senzația de strângere a pieptului
 • Durere de braț – gât sau partea superioară a brațelor (adesea stânga)
 • Dificultate de a se ridica
 • Disconfort toracic (excluzând senzația de apăsare)
 • Picioare umflate
 • Bătăi frecvente suplimentare sau sărite ale inimii

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private