Sari la conținut

Medic celebru rus: O schimbare a mirosului corporal, un semn al unei boli grave

respirație urât mirositoare
Sursă: arhivă Doctorul Zilei
respirație urât mirositoare

O schimbare bruscă sau persistentă a mirosului dumneavoastră corporal obișnuit poate fi un semn al unei boli grave și nu trebuie ignorată. Medicul rus Dr. Tamara Ilinskaya a dezvăluit că mirosul corporal al fiecărei persoane este unic, ca și amprentele lor. Când mirosul devine diferit, motivul pentru aceasta poate fi un proces patologic care are loc în organism.

Schimbarea mirosului corporal

„Schimbările neobișnuite ale mirosului corporal pot fi un semn al unor probleme de sănătate”, spune medicul.

 Doctorul Ilinskaya spune că primul lucru care ar trebui să fie alarmant este o schimbare bruscă a mirosului obișnuit, care nu are legătură cu circumstanțele stilului de viață – stres, climă diferită, consumul de produse noi etc. În plus, schimbările permanente care nu dispar mult timp nu pot fi ignorate.

Diabet zaharat – numărul diabeticilor este în creștere peste tot. 90% dintre ei suferă de diabet de tip 2, care este cauzat de obicei de un stil de viață sedentar și de o alimentație proastă. Principalele sale simptome includ pierderea bruscă în greutate, urinarea frecventă (mai ales noaptea), senzația de oboseală constantă, vederea încețoșată.

Citeste si:

„O modificare a mirosului corporal poate fi un semn al cetoacidozei diabetice, o complicație periculoasă a diabetului cauzată de lipsa de insulină”, spune medicul.

Cetoacidoza diabetică se caracterizează prin respirație rapidă și profundă, lăsând mirosul de măr putred din cauza prezenței acetonei volatile în aerul expirat”, informează dr. Ilinskaya. Insuficiență renală – în acest caz, rinichii încetează să facă față funcției de filtrare a sângelui, ceea ce crește conținutul de elemente dăunătoare din acesta.

Potrivit specialistului, la persoanele bolnave poate apărea miros de amoniac din cauza acumulării de toxine în sânge. Boli hepatice – atunci când acest organ nu mai funcționează corect, toxinele și alte substanțe nocive se acumulează în urină, transpirație și respirație.

Acestea sunt apoi eliberate prin glandele sudoripare – acest lucru poate crea un efect cu miros de înălbitor.

Doctorul spune că există dovezi că respirația persoanelor cu boli hepatice severe poate mirosi a mucegai, usturoi sau ouă putrezite, potrivit Actualno.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.