Categories: Ştiri sănătate

Un medic a dezmințit unul dintre cele mai mari mituri despre carnea de porc: NU este un produs greu, așa cum cred mulți

Din cuprinsul articolului

Medic: „NU este un produs greu, așa cum cred mulți”. Este sau nu este carnea de porc una dintre cele mai dăunătoare cărnuri? Un medic a dezmințit unul dintre cele mai mari mituri despre carne de porc.

Beneficiile cărnii de porc

Este bogat în multe vitamine și minerale, inclusiv B1, B6, PP, precum și potasiu, fosfor, cobalt, molibden, crom și zinc. 100 g din el conțin 356 de calorii. Potrivit nutriționistului, consumul moderat al unui produs de înaltă calitate asigură că acesta este o sursă excelentă de nutrienți, și nu un produs greu, așa cum cred mulți oameni. Acesta este unul dintre principalele mituri.

Cel mai mare pericol în consumul de carne de porc este pregătirea necorespunzătoare

Sursa foto: Pexels

Un medic nutriționist spune că organismul uman funcționează normal dacă este consumată o dată sau de două ori pe săptămână cu o garnitură de legume.

„Cel mai mult – până la 50 de grame de grăsime – se află în piept, cel mai puțin – aproximativ 5 grame la 100 de grame – în fileul slab. Nu mâncați carne de porc de mai mult de o dată sau de două ori pe săptămână sau chiar mai rar în cantitate de 100-150 de grame.

Dacă aveți probleme cu tractul gastrointestinal, renunțați complet la carnea de porc. Carnea este proteine. Iar proteinele se absorb mai bine impreuna cu legumele si ierburile: legume tocate, salata verde, rosii, castraveti, ardei, broccoli, conopida etc., spune medicul nutriționist Lyudmila Mikityuk.

Toxoplasmoza

Carnea crudă sau insuficient gătită poate conține agenți patogeni. Unul dintre cele mai frecvente efecte secundare ale consumului de produs insuficient gătit este toxoplasmoza. Boala este cauzată de paraziți unicelulari protozoari, care, pătrunzând în organism, pot afecta sistemul nervos și limfatic. În plus, este posibilă infecția cu tenia de porc și viermi rotunzi (trichinella).

Carnea de porc conține grăsimi saturate, care trebuie consumate cu prudență de către persoanele cu tulburări ale metabolismului trigliceridelor pentru a evita dezvoltarea ulterioară a aterosclerozei. De asemenea, este de remarcat faptul că produsele semifabricate din carne de porc (de exemplu, cotlet și chiftele, cârnați semi-afumati și șuncă) nu pot fi clasificate nici ca produse sănătoase. Conțin agenți de colorare, agenți de îngroșare, potențiatori de aromă și conservanți, care sunt necesari pentru a conferi produselor un bun „aspect comercial”.

Consumul regulat de astfel de produse, sistemul digestiv are de suferit. Persoanele supraponderale și obeze ar trebui să consume carne de porc cu prudență. În acest caz, ar trebui să se acorde preferință bucăților cele mai slabe, tăind mai întâi grăsimea. O porție de carne de porc pe zi (pentru persoanele supraponderale) nu trebuie să depășească 150 g și este recomandat să consumați această carne rar, înlocuind-o cu carne albă de pasăre, vită sau vițel.

Recent Posts

Uleiul care abundă în vitamina E. Este un antioxidant natural și nu conține grăsimi trans

Uleiul este un ingredient esențial în orice bucătărie și există mii de varietăți din care…

19 minute ago

EL ar fi adevăratul iubit al Simonei Halep. Nu este cel despre care a scris deja toată presa

Simona Halep a publicat pe rețelele de socializare numeroase buchete de flori, ceea ce arată…

48 de minute ago

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

o oră ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

2 ore ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

2 ore ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică