Categories: Expertul zilei

Medic diabetolog: aceasta este cantitatea de pâine pe care ar trebui să o consumăm zilnic. Mai multă nu avem nevoie, devine păgubos

În timp ce pâinea tinde să fie un produs alimentar esențial pentru mulți, datorită creșterii dietelor sărace în carbohidrați și a schemelor de dietă carbofobe, pâinea a trecut de la o bază de uz casnic la un subiect controversat de dezbatere. Din acest motiv, s-a creat și puțină confuzie în jurul pâinii; este sau nu bună pâinea? Consumul zilnic de pâine vă va afecta negativ sănătatea?

Din fericire, pâinea poate fi în continuare un aliment de bază de uz casnic și poate chiar ajuta mulți oameni să-și atingă obiectivele nutriționale. Potrivit Grains Food Foundation, pâinea poate fi o sursă excelentă de acid folic, fibre, fier, vitamine B și multe altele. Cu toate acestea, consumul de pâine singur poate avea unele efecte negative de care trebuie să fii conștient. Și totuși, asta nu înseamnă că pâinea este ceva de care să stai departe; mulți dieteticieni înregistrați o recomandă ca parte a unei diete sănătoase.

Recomandările privind consumul de pâine pot varia în funcție de factori precum vârsta, nivelul de activitate fizică și sănătatea generală a unei persoane. În general, pâinea poate fi o sursă importantă de carbohidrați, fibre și alte substanțe nutritive, dar excesul poate contribui la diverse probleme de sănătate.

Cantitatea de pâine recomandată zilnic

Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro

Dr. Doru Negru, medic primar Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, a explicat pentru DC MEDICAL, care este cantitatea de pâine pe care ar trebui să o consumăm într-o zi:

„Pâinea e foarte bună. Este pâinea noastră cea de toate zilele. E foarte bună. 150-200 de grame de pâine pe zi ar trebui să mâncăm. Mai mult nu avem nevoie. Acel ”papă, ia cu pâine că pâinea ține de foame” devine păgubos”.

Cea mai sănătoasă pâine ce poate fi cumpărată din magazin este pâinea 100% din cereale integrale. Cu toate acestea, și alte tipuri de pâine pot fi consumate într-o dietă sănătoasă. Problema este legată însă de cantitatea pe care o consumăm.

Cea mai sănătoasă pâine: pâinea din cereale integrale

Cea mai bună pâine ar fi pâinea din cereale integrale, numai că ce găsim noi ca pâine neagră pe piață e un fel de pâine vopsită. Cea mai bună pâine este cea pe care o găsești la magazinul de lângă tine. Câtă, aici e discuția. Trebuie cântărită. Aici e mai complicat. E ușor de spus. Mai mult de 200 de grame de pâine, nu văd de ce ți-ar trebui într-o zi, dacă nu ești durduliu”, explică medicul.

Specialistul spune că cei durdulii pot scădea cantitatea la 150 de grame de pâine pe zi.

„Am fost cu toții obișnuiți că pâinea ține de foame. Dacă nu simt gust de pâine în gură parcă nu îmi ajunge mâncarea, parcă nu mă satur. Este de văzut cât anume mâncăm”, a explicat dr. Doru Negru.

Recent Posts

Ce să mănânci dacă ai glicemia mare. Cele mai bune alimente care elimină zahărul din sânge

Știi ce alimente te ajută să scazi glicemia? Prediabetul este caracterizat prin prezența valorilor crescute…

17 minute ago

Unul dintre cele mai frumoase orașe din România, înclus în patrimoniul Unesco. Merită să-l vizitezi cel puțin o dată în viață

Unul dintre cele mai frumoase orașe din România. În România există un oraș de o…

47 de minute ago

Nutriționist: Acest fruct îngrașă cel mai tare. E un șoc pentru ficat dacă mâncăm prea mult

Fructul care îngrașă cel mai mult. Dr. Mihaela Bilic, cunoscut medic nutriționist, atenționează în legătură…

o oră ago

Horoscop 20 – 26 mai 2024. E momentul să culegem roadele în urma eforturilor depuse

Horoscop 20 - 26 mai 2024. O săptămână plină de evenimente semnificative. Cu patru evenimente…

2 ore ago

De ce se umflă picioarele și gleznele. Alimentele care cauzează retenție de apă

Alimente și băuturi de la care ți se umflă picioarele. Umflarea picioarelor și a gleznelor,…

2 ore ago

Ce este pensia socială și de la ce vârstă poți beneficia de acest ajutor

Pensia socială. Știai că poți beneficia de o pensie chiar dacă nu ai cotizat suficient?…

3 ore ago

Citeste si: