joi, august 18, 2022

Auzim foarte des din partea medicilor despre importanța consumului de fructe și de legume. Însă, tot medicii, atrag atenția asupra ponderației, întrucât un consum în exces se poate dovedi a fi dăunător pentru organism.

Un fruct care consumat în exces poate provoca daune ficatului este mărul, după cum ne atrage atenția doamna doctor nutriționist Anca Hâncu.

„Sunt multe variante sănătoase în jurul nostru, important este să știm cum să le alegem. Să știm ce este sănătos, să facem deosebirea între un cartof pai înecat în grăsime și un cartof fiert sau copt, care va putea fi o alegere mult mai sănătoasă”, a spus medicul nustriționist Anca Hâncu, care a dat chiar exemplul unui fruct din care se spune că e bine să consumăm câte unul pe zi.

Te-ar mai interesa: Secretele tenului perfect după 50 de ani: cum ne î...

Sursa foto: Shelley Pauls/unsplash

„Mărul este un aliment sănătos, care ne aduce fibre, ne aduce vitamina C, cu mare valoare nutritivă, însă, mâncat în exces (două kilograme să zicem de mere pe zi) ne aduce un exces de fructoză, care, în timp, duce la ficatul gras non-alcoolic.

Astfel că alimentele trebuie organizate într-o moderație și într-o diversitate”, a spus Anca Hâncu în cadrul unui interviu acordat DCNews.

Există însă si legume cu beneficii excepționale, însă care, din păcate, sunt neglijate.

„Rucola este, din păcate, cea mai puțin plăcută. Are gustul ușor amărui și multă lume se ferește de ea, dar protejează inima. Are un gust interesant.

Te-ar mai interesa: Horoscop 19 august 2022. Astrolog: Păzește-ți spat...

Putem să punem rucola în pizza sau paste. Rucola este un detoxifiant natural și ajută în prevenirea gastritelor”, a explicat Anca Hâncu la Antena 1, în emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani

Cultivată și folosită încă din epoca romană antică, rucola a fost folosită pentru prima dată ca plantă medicinală și afrodisiac. Planta cu frunze verzi este acum populară în bucătăria italiană și este cultivată și consumată în întreaga lume. Frunzele tind să fie de culoare verde intens, cu crestături adânci în sus și în jos pe ambele părți. Unele frunze au capete pline, rotunde, în timp ce altele sunt mai ascuțite. Rucola este adesea consumată crudă ca o salată verde, dar poate fi savurată și gătită într-o varietate de feluri de mâncare.

Te-ar mai interesa: 19 august, zi de mare sărbătoare pentru creștinii ...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private