Categories: Ştiri sănătate

Medic: „Fructul sănătos care, în cantități mari, te îmbolnăvește de ficat”! Este cel mai consumat fruct de români

Auzim foarte des din partea medicilor despre importanța consumului de fructe și de legume. Însă, tot medicii, atrag atenția asupra ponderației, întrucât un consum în exces se poate dovedi a fi dăunător pentru organism.

Un fruct care consumat în exces poate provoca daune ficatului este mărul, după cum ne atrage atenția doamna doctor nutriționist Anca Hâncu.

„Sunt multe variante sănătoase în jurul nostru, important este să știm cum să le alegem. Să știm ce este sănătos, să facem deosebirea între un cartof pai înecat în grăsime și un cartof fiert sau copt, care va putea fi o alegere mult mai sănătoasă”, a spus medicul nustriționist Anca Hâncu, care a dat chiar exemplul unui fruct din care se spune că e bine să consumăm câte unul pe zi.

Sursa foto: Shelley Pauls/unsplash

„Mărul este un aliment sănătos, care ne aduce fibre, ne aduce vitamina C, cu mare valoare nutritivă, însă, mâncat în exces (două kilograme să zicem de mere pe zi) ne aduce un exces de fructoză, care, în timp, duce la ficatul gras non-alcoolic.

Astfel că alimentele trebuie organizate într-o moderație și într-o diversitate”, a spus Anca Hâncu în cadrul unui interviu acordat DCNews.

Există însă si legume cu beneficii excepționale, însă care, din păcate, sunt neglijate.

„Rucola este, din păcate, cea mai puțin plăcută. Are gustul ușor amărui și multă lume se ferește de ea, dar protejează inima. Are un gust interesant.

Putem să punem rucola în pizza sau paste. Rucola este un detoxifiant natural și ajută în prevenirea gastritelor”, a explicat Anca Hâncu la Antena 1, în emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani

Cultivată și folosită încă din epoca romană antică, rucola a fost folosită pentru prima dată ca plantă medicinală și afrodisiac. Planta cu frunze verzi este acum populară în bucătăria italiană și este cultivată și consumată în întreaga lume. Frunzele tind să fie de culoare verde intens, cu crestături adânci în sus și în jos pe ambele părți. Unele frunze au capete pline, rotunde, în timp ce altele sunt mai ascuțite. Rucola este adesea consumată crudă ca o salată verde, dar poate fi savurată și gătită într-o varietate de feluri de mâncare.

 

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

7 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

7 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

8 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

8 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

9 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

9 ore ago

Citeste si: