Categories: Ştiri sănătate

Medic: Imunitatea obținută după vindecarea infecției nu este mai bună decât vaccinarea

Imunitatea anti-COVID poate fi obținută prin două metode: infecție naturală, respectiv recuperare și, de asemenea, prin vaccinarea propriu-zisă cu serurile anti-COVID dezvoltate. Specialiștii în sănătate subliniază faptul că imunitatea obținută în mod natural, după vindecarea infecției, nu este la fel de bună precum cea obținută prin vaccinare.

Imunitatea obținută după recuperare ar putea persista pentru un timp mai scurt, spre deosebire de imunitatea oferită de seruri. Serurile oferă o protecție pentru aproximativ un an, în timp ce imunitatea naturală se reduce în timp.

De asemenea, persoanele care se infectează riscă o multitudine de complicații post-COVID și forme grave de boală, care necesită îngrijire medicală de specialitate.

În acest sens, un expert bulgar subliniază faptul că vaccinul este o metodă mult mai bună de a obține imunitate împotriva coronavirusului.

Imunitatea obținută după vindecare nu este la fel de bună

Dr. Asparuh Iliev, şeful Laboratorului pentru infecţii cerebrale din cadrul Universităţii din Berna, a subliniat că imunitatea dobândită după vindecarea de COVID-19 nu este cu siguranţă mai bună decât vaccinarea, scrie Rador.

„Există un nou studiu pe această temă. Imunitatea medie în toate coronavirusurile cunoscute durează între şase luni şi un an. Cu toate acestea, boala prezintă riscuri mari. Marea problemă din Bulgaria este procentul scăzut de vaccinaţi. Cu un număr similar de infecţii noi, în Elveţia, sunt raportate unu-două decese pe zi. În Bulgaria, în ultimele zile, acestea sunt în medie 30. Boala nu se va opri, iar la un moment dat, mă tem că sistemul va fi supraîncărcat. Ne vom confrunta cu o situaţie în care vor fi mulţi pacienţi. Este important ca statul să intervină mai devreme”, a subliniat Iliev.

Potrivit expertului, complicaţiile apărute după virus ar putea dura luni de zile.

„Nu este niciodată prea târziu pentru a ne vaccina. Urmează administrarea celei de-a treia doze, ceea ce reprezintă o regulă în privinţa vaccinurilor, nu este ceva atipic. O nouă vaccinare oferă o imunitate foarte bună pentru o perioadă de aproximativ un an”, a explicat specialistul.

Potrivit dr. Iliev, dozele de rapel nu reprezint o noutate, ci se impun în majoritatea vaccinurilor.

 

Recent Posts

Andrei Caramitru: „Dacă tu iei mai puțin de 1.500 de euro net, e doar eșecul tău”

Un renumit economist român a declanșat furia opiniei publice imediat după ce a susținut că…

13 minute ago

Zodia care va avea o cumpănă până pe 17 Mai. Apare o situație bulversantă

Mihai Voropchievici susține că o zodie se va confrunta cu probleme, pe când alți nativi…

43 de minute ago

Românii care primesc cei mai mulți bani la pensie după recalculare. Trebuie să fi muncit în aceste domenii

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, a adus clarificări referitoare la criteriile în funcție de care unii…

o oră ago

”Trăiește și învață + Învață să trăiești ”, campanie Euromelanoma. Program suport oferit de către SRD pentru pacienții cu cancer de piele

Intrat în tradiția marilor campanii internaționale de prevenție medicală, proiectul grupului Euromelanoma privind aspectele de…

o oră ago

Preotul mort operat de profesorul Mircea Beuran. Caz uluitor: „La 3-4 zile după operaţie, a deschis ochii şi a început să vorbească cu noi”

De-a lungul a patru decenii, prin mâna și bisturiul chirurgului Mircea Beuran au trecut nenumărate…

2 ore ago

50% din sporurile bugetarilor vor fi tăiate. De ce ia Guvernul această decizie?

Guvernul a decis să taie 50% din sporurile funcționarilor publici, o măsură radicală care urmărește…

2 ore ago

Citeste si: