joi, iunie 1, 2023

Imunitatea Covid-19 era, până la acest moment, un lucru neconcludent. Cu toate acestea, noile studii arată perioada de timp în care anticorpii sunt încă eficienți. La 6 luni după recuperare, pacienții asimptomatici, sau care au prezentat forme ușoare și moderate, încă aveau în sânge anticorpi anti-Covid-19.

Potrivit MedicalNewsToday, la nivel global, mai mult de 55 de milioane de oameni au contractat virusul SARS-CoV-2. Cu toate acestea, cazurile confirmate de reinfectare sunt reduse, deși medicii susțineau inițial că imunitatea Covid-19 se diminuează considerabil după recuperare, în special la persoanele asimptomatice sau cu forme foarte ușoare.

Noul studiu sugerează că reinfectarea este rară datorită celulelor T ale sistemului imunitar. Acestea sunt un tip de celule care protejează majoritatea persoanelor recuperate timp de cel puțin 6 luni.

Te-ar mai interesa: Veste tristă pentru fanii lui Bruce William. Arnol...

Cu toate acestea, studiul nu susține în mod direct că celulele T sunt cele responsabile pentru cazurile rare de reinfectare.

Studiul a fost efectuat în perioada martie-aprilie 2020, unde voluntarii asimpomatici, sau care prezentau forme ușoare spre moderate, au oferit cercetătorilor, lunar, probe de sânge.

După 6 luni, voluntarii încă prezentau în sânge celulele T care elimină virusul. Cu toate acestea, cercetătorii au observat diferențe între participanți. Persoanele care au manifestat simptome în timpul infecției aveau celule T cu 50% mai eficiente, față de participanții care au fost asimptomatici.

Te-ar mai interesa: Atenţie la bacteria ucigaşă care nu poate fi distr...

Studiul oferă o oarecare validare vaccinului. Cercetătorii își propun să recreeze același efect pe care îl au aceste celule împotriva virusului, asigurând imunitatea.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private