miercuri, iunie 29, 2022

Imunitatea anti-COVID poate fi obținută prin două metode: infecție naturală, respectiv recuperare și, de asemenea, prin vaccinarea propriu-zisă cu serurile anti-COVID dezvoltate. Specialiștii în sănătate subliniază faptul că imunitatea obținută în mod natural, după vindecarea infecției, nu este la fel de bună precum cea obținută prin vaccinare.

Imunitatea obținută după recuperare ar putea persista pentru un timp mai scurt, spre deosebire de imunitatea oferită de seruri. Serurile oferă o protecție pentru aproximativ un an, în timp ce imunitatea naturală se reduce în timp.

Te-ar mai interesa: Boala cu diagnostic pe toată viața! Medic: „nu se ...

De asemenea, persoanele care se infectează riscă o multitudine de complicații post-COVID și forme grave de boală, care necesită îngrijire medicală de specialitate.

În acest sens, un expert bulgar subliniază faptul că vaccinul este o metodă mult mai bună de a obține imunitate împotriva coronavirusului.

Imunitatea obținută după vindecare nu este la fel de bună

Dr. Asparuh Iliev, şeful Laboratorului pentru infecţii cerebrale din cadrul Universităţii din Berna, a subliniat că imunitatea dobândită după vindecarea de COVID-19 nu este cu siguranţă mai bună decât vaccinarea, scrie Rador.

„Există un nou studiu pe această temă. Imunitatea medie în toate coronavirusurile cunoscute durează între şase luni şi un an. Cu toate acestea, boala prezintă riscuri mari. Marea problemă din Bulgaria este procentul scăzut de vaccinaţi. Cu un număr similar de infecţii noi, în Elveţia, sunt raportate unu-două decese pe zi. În Bulgaria, în ultimele zile, acestea sunt în medie 30. Boala nu se va opri, iar la un moment dat, mă tem că sistemul va fi supraîncărcat. Ne vom confrunta cu o situaţie în care vor fi mulţi pacienţi. Este important ca statul să intervină mai devreme”, a subliniat Iliev.

Te-ar mai interesa: Atenție! Această poziție de somn îți distruge sănă...

Potrivit expertului, complicaţiile apărute după virus ar putea dura luni de zile.

„Nu este niciodată prea târziu pentru a ne vaccina. Urmează administrarea celei de-a treia doze, ceea ce reprezintă o regulă în privinţa vaccinurilor, nu este ceva atipic. O nouă vaccinare oferă o imunitate foarte bună pentru o perioadă de aproximativ un an”, a explicat specialistul.

Potrivit dr. Iliev, dozele de rapel nu reprezint o noutate, ci se impun în majoritatea vaccinurilor.

Te-ar mai interesa: Amenințări cu bombă la un spital din Transilvania....

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private