duminică, noiembrie 28, 2021

În urma dezvoltării vaccinurilor anticoronavirus au apărut și controversele asociate cu siguranța și eficiența produsului. Imunitatea Covid-19 este mai puternică după recuperarea infectării cu noul

Te-ar mai interesa: Anunț de ultimă oră! Ce se întâmplă cu românii car...

coronavirus sau după imunizarea cu un astfel de vaccin?

Două studii recente atestă că unele persoane infectate cu SARS-CoV-2, virusul ce cauzează Covid-19, pot suferi o reinfectare, potrivit CNN. În mod surprinzător, două dintre aceste persoane au avut experiențe diferite. În timp ce prima persoană a fost asimptomatică în momentul reinfectării, a doua persoană a manifestat simptome mult mai grave, spre deosebire de infectarea inițială. Astfel, nu este sigur dacă imunitatea Covid-19 dobândită după recuperare este destul de puternică pentru a ne proteja de o infectare ulterioară.

Asta înseamnă

Te-ar mai interesa: De ce al cincilea și cel mai mare val al pandemiei...

că nici imunitatea Covid-19 oferită de vaccin nu este stabilă?

Cu siguranță nu avem de ce să ne facem griji din acest punct de vedere, spun specialiștii. În primul rând, nu se știe cât de frecvente sunt aceste reinfectări. Mai important de atât, probabilitatea unui răspuns imunitar natural care se diminuează odată cu trecerea timpului nu înseamnă că cercetătorii nu pot dezvola o formulă eficientă, care să ne proteje pentru o perioadă îndelungată.

În infecțiile de scurtă durată, globulele albe sunt responsabile pentru eliminarea agentului patogen. În cazul unei infecții de lungă durată este activat

Te-ar mai interesa: Medic infecționist: doar așa ne putem proteja de n...

sistemul imunitar adaptabil. Astfel, celulele T depistează agentul patogen și elimină celulele infectate, iar celulele B ale sistemului imunitar produc anticorpi care neutraliează virusul.

În cazul unei posibile reinfectări, celulele T și B sunt pregătite să acționeze împotriva virusului, inhibându-l.

De ce este vaccinul anticoronavirus mai eficient?

Vaccinul imită răspunsul sistemului imunitar adaptabil, generând celule T și B care se activează rapid în cazul unei infectări reale. Totodată, deoarece antigenii din componența vaccinului sunt derivați din material viral atenuat și neinfecțios,

Te-ar mai interesa: Cât de îngrijorați ar trebui să fim în legătură cu...

riscul de infectare severe este minim.

De asemenea, vaccinurile au și alte avantaje. Acestea sunt special concepute pentru a mobiliza sistemul imunitar în lupta unor agenți patogeni specifici, oferind un răspuns eficient împotriva virusului.

 

Te-ar mai interesa: Țările europene sunt luate cu asalt de varianta Om...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri