luni, mai 16, 2022

Medic infecționist despre simptomele care indică virusul respirator: „ Durere, tuse, febră”

Starea de alertă a fost ridicată, însă trebui să rămânem responsabili. Chiar dacă restricțiile au rămas doar recomandări, COVID-19 nu a dispărut, motiv pentru care testarea rămâne încă o soluție importantă.

Andrei Rogoz, medic de boli infecțioase, a vorbit despre simptomele care ne indică în prezent că avem COVID-19. Acesta a spus câte zile trebuie să se izoleze cei infectați.

Te-ar mai interesa: Cresterea potentei masculine fără medicamente...

Simptomele care indică virusul respirator: „ Durere, tuse, febră”

În cei doi ani de pandemie, tulpinile COVID-19 au dat mai multe simptome. Acum, când varianta Omicron este dominantă în România, medicul Andrei Rogoz a fost întrebat care sunt simptomele care ar trebui să ne trimită să ne testăm.

„La momentul acesta, orice persoană care prezintă simptomele virusului respiratorie poate lua în calcul că e infecție cu SARS-CoV-2, că ar avea COVID. E important și contextul epidemiologic, pentru că multe dintre aceste persoane au un contact în familie sau un cunoscut testat pozitiv și apariția câtorva semne se viroză: durere în gât, tuse, febră, mai rar probleme digestive sau simptome mai puțin specifice ar trebui să justifice o testare”, spune medicul Rogoz.

Te-ar mai interesa: Povestea unui tinere de 22 de ani: „Am aflat că am...

Dr. Andrei Rogoz: „Consecința acestei testări devine mai puțin clară”

Acum, consecința acestei testări devine mai puțin clară acum, pentru că în măsura în care izolarea s-a menținut, cel puțin din punct de vedere legal, nu știu cine o mai urmărește, carantina s-a ridicat…”, a declarat Andrei Rogoz, în exclusivitate pentru DC Medical.


Coronavirus România, bilanț 11 martie 2022

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 2.974 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 591 mai puțin decât în ziua anterioară.

Te-ar mai interesa: 3 tipuri de băuturi care pun sănatatea în pericol....

333 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 309 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private