MEDIC: Întârzierea menopauzei poate prelungi viața femeilor. Putem amâna menopauza?

MEDIC: Întârzierea menopauzei poate prelungi viața femeilor cu ani buni. Menopauza înseamnă declin și instalarea unor afecțiuni. Putem amâna menopauza?

Doctorul Jennifer Garrison, cercetător în longevitate, numește menopauza drept „cel mai urât lucru ce se poate întâmpla pentru sănătatea femeilor”.

Efecte ale menopauzei

După instalarea menopauzei, femeia se va confrunta cu un risc mult mai ridicat de boli de inimă, infarct, osteoporoză, declin la nivel cognitiv, îmbătrânire la nivel celular, potrivit dr. Jennifer Garrison, care este și directorul Institutului Buck pentru Studii asupra Îmbătrânirii.

Dr. Garrison mai spune că femeile care intra la menopauza in jurul varstei de 40 de ani, si nu la varsta de 51 de ani, care este media de varsta pentru instalarea menopauzei, sunt predispuse sa imbatraneasca mai repede.

Așadar, întarzierea menopauzei chiar si cu cativa ani poate sa prelungeasca viata unei femei, pentru ca aceasta schimbare hormonala declanseaza imbatranirea accelerata a organismului, spune dr. Garrison, citată de Today.

Așadar, menopauza este un proces natural al imbatranirii, care se instaleaza atunci cand ovarele incep sa produca mai putin estrogen. De-a lungul timpului au fost realizate putine studii care sa evidentieze de ce se intampla acest lucru si care sunt riscurile asupra sanatatii.

De la ce vârstă îmbătrânesc ovarele

Potrivit dr. Garrison, atunci când o femeie se aproprie de varsta de 30 de ani, țesuturile din corpul sau functioneaza la cea mai buna capacitate, dar ovarele sale arata deja semne de imbatranire.

„Totuși, cele mai multe femei afla despre ovare si functia ovarelor cand le folosesc pentru prima data si afla ca sunt geriatrice.

Studiile arata ca femeile care intra la menopauza mai tarziu tind sa traiasca mai mult si corpul lor are o capacitate mai mare de reparare a ADN-ului lor”, mai spune omul de știință.

Poate fi menopauza opțională?

La această întrebare, medicii încă nu știu să răspundă. Despre amânarea acestui proces nu se știe încă nimic, dar se crede că extinderea perioadei de reproducție ar putea ajuta sănătatea.

„Suntem departe de amânarea menopauzei, așa că obiectivul nostru ar fi să încercăm  să păstrăm ovarele în funcțiune sau să găsim o modalitate prin care pot mima că funcționează, nu neapărat pentru fertilitate, ci pentru promovarea sănătății”, explică Dr. Garrison.

Iar când se va găsi posibilitatea prin care se poate face asta, atunci menopauza ar putea deveni opțională. Potrivit dr. Garrison, acest lucru ar putea fi posibil în câteva decenii.

 

 

 

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

9 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

10 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

10 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

11 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

11 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

12 ore ago

Citeste si: