Sari la conținut

Acest ulei este recomandat femeilor peste 40 de ani: Beneficii incredibile pentru sănătatea fizică și emoțională

tipuri de ulei nesănătoase
Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro
tipuri de ulei ce te pot imbolnăvi

Acest ulei este recomandat femeilor peste 40 de ani: Iată ce beneficii incredibile are pentru sănătatea fizică și emoțională a femeii. Cum se prepară:

Cu beneficii incredibile pentru femei, uleiul de salvie este recomandat în special celor care au peste 40 de ani, știut fiind că această vârstă  este o perioadă in care femeile experimentează unele schimbari fizice, psihologice si emotionale.

De asemenea, tot după 40 de ani, apar anumite semne ale imbatranirii corpului, cum ar fi stresul, bufeurile, oboseala sau memoria mai redusă.

De altfel, de mii de ani, uleiul de salvie a fost utilizat pentru ameliorarea simptomelor neplacute care apar ca urmare a menopauzei.

Iată care sunt motivele pentru care toate femeile trecute de 40 de ani trebuie să-l folosească.

Echilibru hormonal

Uleiul de salvie are estrogeni dietetici in continutul sau, obtinuti din plante. Acestia sunt cunoscuti ca fitoestrogeni naturali si joaca un rol esential in reglarea nivelului de estrogen si ajuta la sanatatea uterului.

Pe masura ce imbatranim, suntem expusi la un risc crescut de cancer, de aceea este foarte important sa mentinem un uter sanatos, in scopul de a reduce riscul de cancer ovarian sau ovarian.

Nivelurile ridicate de estrogen poate provoca diverse probleme de sanatate, cum ar fi infertilitate, polichisturi ovariene sau cancer pe baza de estrogeni, potrivit dr. Andrei Laslău.

Dieta bogata in estrogeni poate avea o influenta foarte mare in acest sens. Prin folosirea acestui ulei esential puteti mentine nivelul de estrogen la un nivel optim.

Potrivit unui studiu din 2004, uleiul de salvie poate fi folosit ca remediu natual pentru depresie, avand capacitatea de a reduce nivelul de cortizol cu pana la 36%.

Așadar, pentru a echilibra nivelul hormonal si starea de spirit doar deschideti sticla si inhalati uleiul de salvie.

Calmează durerile menstruale

Acționează și ca analgezic pentru durerile menstruale, dar are beneficii și pentru: modificari ale dispozitiei, crampe, balonare si poate reduce poftele alimentare care sunt tot mai accentuate în acele perioade ale lunii.

Are proprietăți antispastice, reducând frecventa spasmelor si contractiilor care apar in uter. Poate relaxa impulsurile nervoase si calmeaza durerea de stomac si durerile de cap.

Un studiu realizat de Oxford arfată că uleiul de salvie in aromaterapie poate reduce durerea fizica, anxietatea si frica in timpul nasterii la femei.

Pentru a calma durerile menstruale trebuie sa diluati 4 picaturi de ulei de salvie in ulei de nuca de cocos sau jojoba si aplicati acest amestec pe zona afectata.

De asemenea, acționează ca un excelent antistres, mult mai frecvent la vârsta de 40 de ani, potrivit dr. Andrei Laslău.

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: