vineri, septembrie 30, 2022

INCREDIBIL! La fiecare patru secunde, o persoană moare de foame. Veștile nu sunt deloc îmbucurătoare având în vedere criza alimentară despre care se vorbește.

Este absolut incredibil că, în zilele noastre, când se aruncă atâta mâncare, sunt oameni care mor de foame. La fiecare 4 secunde o persoană moare de foame. Astfel de situații ar putea să se accentueze dacă ținem cont de criza alimentară despre care se vorbește.

Te-ar mai interesa: Se revine sau nu la școala online? Anunțul de ulti...

Cum a fost alimentată foametea…

Criza mondială a foamei a fost alimentată de un amestec de sărăcie, nedreptate socială, inegalitate de gen, conflicte, schimbări climatice și șocuri economice, iar efectele persistente ale pandemiei COVID-19 și ale crizei din Ucraina au dus la creșterea suplimentară a prețurilor la alimente și a costului vieții.

Un număr de 238 de organizații neguvernamentale cer liderilor care se reunesc la cea de-a 77-a Adunare Generală a ONU să ia măsuri decisive pentru a pune capăt crizei mondiale a foametei.

Organizații din 75 de țări au semnat o scrisoare deschisă în care își exprimă indignarea față de nivelul galopant al crizei alimentare, notează ReliefWeb, un serviciu de informații umanitare furnizat de Biroul Organizației Națiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA), citat de descoperă.ro.

Te-ar mai interesa: Alexandru Rafila: Un comportament responsabil al f...

Cu toată tehnologia din agricultură…

„Este îngrozitor faptul că, cu toată tehnologia din agricultură și tehnicile de recoltare din ziua de azi, încă mai vorbim de foamete în secolul XXI. Nu este vorba despre o țară sau un continent, iar foametea nu are niciodată o singură cauză.

Este vorba despre nedreptatea întregii umanități. Este extrem de dificil să vezi oameni suferind în timp ce alții care împart aceeași planetă au hrană din belșug.

Te-ar mai interesa: Horoscop chinezesc luna OCTOMBRIE. Astrologul Anca...

Nu trebuie să mai așteptăm nicio clipă pentru a ne concentra atât pe furnizarea imediată de alimente care să salveze vieți, cât și pe sprijinul pe termen mai lung, astfel încât oamenii să își poată lua în primire viitorul și să se poată întreține pe ei înșiși și familiile lor”, semnalează Mohanna Ahmed Ali Eljabaly de la Asociația Yemen Family Care.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private